Foto: Stranka slobode i pravde

Nakon napada članova Srpske napredne stranke na aktiviste Stranke slobode i pravde na pijaci u Boleču, usledile su brojne osude ovakvog postupka na društvenim mrežama. Da li su ovo mir i stabilnost na delu, bilo je jedno od glavnih pitanja.

Na današnjem predstavljanju SSP na štandu na pijaci u Boleču, prisustvovao je i lider stranke Dragan Đilas. Nakon njegovog odlaska, došlo je do sukoba dve grupe aktivista.

„Naprednjački batinaši su napali aktiviste SSP“, saopšteno je iz te stranke.

Na snimcima koje je redakciji uputila Stranka slobode i pravde vidi se žestok okršaj dve grupe aktivista, koji počinje nasrtanjem pripadnika Srpske napredne stranke.

Usledila je kiša udaraca, u kojoj je bilo i povređenih.

Foto: Stranka slobode i pravde

„Jednom aktivisti je rasečena usna, a sve na očigled predsednika Opštine Grocka, Dragana Pantelića, koji je sve ćutke pratio da bi posle 15 minuta pozvao na smirenje i ponudio Đilasu, koji odavno nije bio tu, da se i on obrati“, navedeno je iz SSP.

Nakon sukoba reagovao je i lider SSP Dragan Đilas, ali i premijerka Ana Brnabić.

„Molim naše članove, aktiviste i simpatizere da ne nasedaju na provokacije i ne odgovaraju na napade. Vodimo čistu kampanju, predstavljamo rezultate i planove. Oni koji obećavaju rušenje, sada pribegavaju nasilju. To pokazuje njihovu slabost i frustriranost. Dela govore! Do pobede!“, napisala je Brnabić na Tviteru, dok je Đilas za Nova.rs rekao da u Boleču nije bilo nikakvih problema ni provokacija ni sa jedne strane, dok je on bio na štandu SSP.

Dragan Djilas Novi Sad Stranka slobode i pravde
Dragan Đilas u Novom Sadu Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

„Štaviše sa jedinim građaninom koji nas je vređao sam razgovarao pokušavajući da ga ubedim da nije pristojno koristiti takve reči. Posle mog odlaska, krenuo je napad na naše preostale aktiviste, a jednog od njih, koji je snimao događaj su čak jurili po pijaci ne bi li mu razbili telefon. Sve to se jasno vidi na snimcima“, rekao je Đilas i dodao:

„Još jednom se pokazalo ko širi agresiju, ko mrzi, ko u napadu panike zbog nemanja podrške pribegava batinaškim metodama. Kada vidim te ljude koji se tako ponašaju, obučene u uniforme SNS-a, ne mogu a da ne uporedim to sa događajima u Nemačkoj tridesetih godina prošlog veka. Ne očekujem reakciju Vulinove policije, ali vam garantujem da će policija u oslobođenoj Srbiji već za mesec dana procesuirati i ovo i mnoga druga slična dešavanja širom Srbije“.

Usledile su i reakcije na društvenim mrežama.

#social-embed_5

BONUS VIDEO: Napad na aktiviste SSP u Boleču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (3)