Izborni stab koalicija Moramo
Izborni štab koalicija Moramo Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Marija Vasić, kandidatkinja za narodnu poslanicu koalicije "Moramo", izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je "sam izborni dan u Beloj Palanci obeležen nizom nepravilnosti". "Naši kontrolori su načinili snimke koji dokazuju sve te nepravilnosti - dolazilo je do masovne pojave javnog glasanja, zloupotrebe prava na kućno glasanje, različitih pritisaka, ucena od strane lokalnih funkcionera, što smatram da je uticalo i prekrojilo volju građana", kaže ona.

U Beloj Palanci su se posle izbora pojavili snimci, poput onog na kome se vidi gospođa koja traži novac za svoj glas. Koalicija Moramo prijavila je brojne nepravilnosti u Beloj Palanci.

Marija Vasić, kandidatkinja za narodnu poslanicu ispred koalicije Moramo rekla je da je sam izborni dan u Beloj Palanci obeležen nizom nepravilnosti.

„Naši kontrolori pokušavali su to da spreče, ali su bili onemogućeni od strane većine u biračkom odboru. Načinili su snimke koji dokazuju sve te nepravilnosti – dolazilo je do masovne pojave javnog glasanja, zloupotrebe prava na kućno glasanje, različitih pritisaka, ucena od strane lokalnih funkcionera, što smatram da je uticalo i prekrojilo volju građana“, kaže ona.

Pre samih izbora, kaže ona, pojavila se informacija da će predsednik opštine za glas davati 20 do 50 evra.

„Mi smo se obratili policiji, ali niko po tome nije postupio. Naši kontrolori su bili onemogućeni da podnesu prigovore, jer članovi biračkih odbora nisu želeli da primaju prigovore niti da iste unesu u zapisnik“, kaže.

Govoreći o Beloj Palanci, kaže „ni manje opštine, ni većeg siromaštva“.

„Ljudi toliko teško žive da pristuaju da za tako sitan novac daju glas. Ucenjuju se, ne rade, kasni se sa platama, ucenjuju se otkazom ili se obećava radno mesto… U malim sredinama gde se svi znamo mnogo više se čuje i može se doći do takvih informacija“, kaže.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Dragan Đilas o ponašanju dela opozicije nakon izbora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram