Foto: Shutterstock

Građanski demokratski forum (GDF) saopštio je danas da neće učestvovati na narednim izborima u Beogradu i naveo da to "nije bilo volja i namera" te organizacije već "sticaj nepovoljnih, objektivnih okolnosti".

Povećanje broja neophodnih potpisa pred same izbore sa 1.000 na 3.000 za grad Beograd neminovno dovodi u nepriliku svaku manju i novu političku organizaciju, bez obzira na njene programske i kadrovske potencijale, ocenio je GDF u saopštenju.

„Nema sumnje da su izborni uslovi promenjeni namerno, neposredno pred raspisivanje izbora i da to objašnjava autoritarnu nameru vlasti da eliminiše konkurenciju“, ističu u GDF i poručuju da im je žao što lista „odličnih pojedinaca, sastavljena za beogradske izbore, neće biti u konkurenciji sa ostalim takmacima i što će birači ostati uskraćeni za stvarnu, konstruktivnu, alternativnu opciju“.

Napominju i da uz otežavanje uslova koji se odnose na broj potpisa kojim je uslovljena kandidatura, i odnos medija prema autentičnim i programski jasno profilisanim političkim organizacijama nije bio korektan i nije omogućavao javnu artikulaciju dosledne politike.

Iz GDF- a poručuju da ipak nisu obeshrabreni i da imaju nameru da nastave političko delovanje na istim programskim načelima kao i do sada, „ne podilazeći pragmatizmu, populističkom duhu i naglašenim partikularnim interesima“.

„Imajući u vidu da prava građanska, demokratska, proevropska alternativa tek treba da se gradi, nastavljamo naš rad na njenom jačanju, povezujući se sa istomišljenicima, organizacijama i pojedincima iz Srbije i regiona“ navodi se u saopštenju Građanskog demokratskog foruma.

BONUS VIDEO: 24 minuta: Beogradski izbori: tužibaba Šapić i mali imitor Vesić

Komentari

Svi komentari (0)