Sve na jednom mestu, aplikacija za sve pogođene zemljotresom

IT 31. dec. 202016:21
Podeli:
Foto:FoNet/SPC

Brojni oglasi koji nude pomoć u smeštaju i prevozu za žrtve razornog zemljotresa u Hrvatskoj preplavili su društvene mreže. Jedan Slavonac je odlučio da to objedini na jednom mestu.

Posle razornih zemljotresa koji su pogodili Petrinju i okolna mesta u centralnoj Hrvatskoj, običan svet se brzo organizovao kako bi pomogli najgore pogođenim delovima zemlje.

U roku od nekoliko minuta ljudi iz cele Hrvatske počeli su da nude smeštaj osobama koje su u potresu ostale bez svojih domova. No u poplavi objava na društvenim mrežama postalo je teško pratiti sve lokacije i brojeve telefona.

Upravo kako bi olakšao snalaženje u brojnim oglasima, jedan Slavonac je odlučio da napravi aplikaciju koja će na jednom mestu objediniti sve i tako olakšati pronalazak smeštaja onima kojima je on najpotrebniji, piše Zimo.hr.

Brzinski sam složio aplikaciju za oglase sa smještajem i prijevozom za unesrećene u potresu https://potres.herokuapp.com

Posted by Vlado Cingel on Tuesday, December 29, 2020

Tako se na stranici mogu pronaći svi objavljeni oglasi, moguće je filtrirati oglase prema mestu u kojem se nudi smeštaj ili prevoz, ali i dodati oglas kako bi oni koji nešto nude mogli lakše pronaći one kojima je pomoć potrebna.

Ubrzo su mu se pridružili i drugi developeri koji su ponudili pomoć u razvoju mobilne aplikacije, kako bi oni kojima je to trenutno jedini način komunikacije lakše došli do informacija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar