Šok odluka Ilona Maska: Kupovina Tvitera pauzirana, objavio i razlog

IT 13. maj. 202212:35 > 12:49
Podeli:
Foto: Shutterstock

lon Musk kaže da je njegov dogovor o kupovini Twittera „privremeno na čekanju“ nakon što je društvena mreža objavila da lažni ili neželjeni nalozi čine manje od 5 odsto od 226 miliona aktivnih korisnika koji se mogu unovčiti.

„Tviter ugovor je privremeno na čekanju na čekanju dok se ne potrvrdi izveštaj da spam/lažni nalozi zaista predstavljaju manje od 5% korisnika“, napisao je Mask na Tviteru.

Zbog ove objave su akcije Twittera opale 20 odsto.

Twitter je i ranije imao problema sa matematikom. U nedavnom izveštaju su naveli da su "prebrojali" broj dnevnik korisnika tri godine zaredom. Iz kompanije tvrde da je do toga dovela tehnička greška koja je povećavala broj korisnika za 1,9 miliona svakog kvartala, prenosi Verge.

Pročitajte još

Mask je već dao neke detalje o svojim planovima za kompaniju nakon preuzimanja. Glavni fokus je bio na botovskim nalozima koji su promovisali neželjeni sadržaj na mreži.

On smatra da kompanija prebrzo uklonila naloge koji krše pravila o moderiranju sadržaja.

Mask je u utorak dospeo na naslovne strane rekavši da će dozvoliti bivšem predsedniku Donaldu Trampu da se vrati na Tviter kada se preuzimanje završi. Trampov nalog je trajno uklonjen nakon upada njegovih sledbenika u Kapitol 6. januara 2021. godine.

Stavljanje ugovora na čekanje predstavlja najnoviju prepreku u pokušaju Maska da preuzme ovu mrežu. Prvobitno je kompanija najavila "plan odbrane" kako bi sprečila kupovinu, da bi kasnije, krajem aprila, prihvatila ponudu, piše CNN.

BONUS VIDEO: Ilon Mask - čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar