Foto:Samsung

Galaxy S22 Ultra serija je postala ono što su svi već indikovali da će biti: Samsung Galaxy Note, samo bez Note brenda.

Dizajn ovog telefona neodoljivo podseća na Note, a dodatak S-pen olovke samo upotpunjava Note iskustvo.

Postao je Note sa boljom olovkom

Galaxy S22 je samo novi Galaxy Note, ali sa još boljim vremenom odaziva S-pen olovke.

Samsung je rekao da nova olovka predviđa putanju koju će korisnik napisati i da je prepoznavanje rukopisa poboljšano, kao i da podržava deset novih jezika.

S22 Ultra takođe podržava „pen air actions“. Ovo omogućava da listate fotografije ili fotografišete uz pomoć olovke, a bez dodirivanja ekrana.

Foto:Samsung

Revolucionarna kamera

S22 Ultra je dobio i nadogradnje kamere za fotografisanje u lošim uslovima, a Samsung ih je nazvao „revolucionarnim“.

Glavni senzor je 108 megapiksela ultraširoki senzor 12MP, dok dodatne dve telefoto kamere imaju senzore po 10MP.

Samsung tvrdi da je poboljšano mapiranje dubine portreta, pa je sada moguće slikati i portrete u noćnom režimu. Iz kompanije dodaju da S22 serija može bolje da identifikuje objekte i odvoji ih od pozadine – do nivoa pojedinačnih pramenova kose. Ovo donekle opravdava reč „revolucionarno“, ali ćemo to zasigurno znati tek posle testova, piše Verge.

Uređaj poseduje i brže punjenje do 45W, ali se punjač prodaje odvojeno. To i nije iznenađujuće, a za taj trend se može zahvaliti kompaniji koja je prva probila led – Apple.

Novi telefoni će trajati duže

Samsungovi premijum telefoni će ubuduće dobiti produženje nadogradnje Android softvera. Ova odluka će se odnositi i na pojedine telefone srednjeg segmenta u budućnosti.

Samsung je produžio sistem nadogradnje sa tri na četiri godine kod svojih premijum uređaja. Kada su sigurnosne zakrpe u pitanju podrška se produžava na pet godina.

Nova S22 serija dolazi sa Androidom 12, a u praksi produženje znači da će ovi uređaji dobijati nadogradnju do 2026. godine.

Uvođenje ove promene će značajno produžiti životni vek budućih Galaxy telefona i tableta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar