Foto: Promo/Shutterstock

Legenda kaže da se DevOps stručnjaci stalno na ulici osvrću preko ramena - tolika je potražnja za njima! Čak i brza pretraga na LinkedIn-u daje 16.628 rezultata, i to samo za DevOps pozicije u EU. Zbog čega je interes tako veliki?

DevOps ekspert: dobri duh uspešnog softvera 

Kao zanimanje koje objedinjuje razvoj (development) i operacija, DevOps pokriva više IT disciplina, od automatizacije, sistemskih poslova, prilagođavanja servisa i puštanja u rad gotovog proizvoda do usklađivanja svih učesnika softverskog razvoja. Najjednostavnije rečeno, DevOps stručnjak je kapiten uspešnog softverskog tima. Njegova je uloga da osigura isporuku naboljih proizvoda korsnicima – stoga ne čudi što se poslodavci doslovno otimaju o kandidate sa DevOps profilima. A kakvi su to profili?

Jedna od glavnih odlika DevOps kulture jeste stalno unapređivanje, stoga je ovaj posao idealan za one koji se ne plaše da izađu iz zone komfora. Zahvaljujući DevOps inženjerima, kompanije uvećavaju produktivnost a smanjuju mogućnost grešaka u celom ciklusu razvoja softvera. Da bi im u tome pomogli, DevOps stručnjaci moraju da poznaju i primenjuju prakse kao što su automatizacija, kontinuirana integracija, isporuka, testiranje i monitoring. Zvuči komplikovano?

Foto: Promo/Depositphotos

Dobra vest je da DevOps pozicija ne zahteva da budete genije. Potrebni su proaktivnot, sistematičnost, snažna želja za učenjem i, naravno, znanje – koja možete usvojiti kroz dobru praksu i sertifikacije.

DevOps poslovi u Mainstream-u

Kompanija Mainstream, regionalni lider iz oblasti cloud-a, stalno je u potrazi za ambicioznim ljudima koji neguju iskreno interesovanje prema tehnologiji i kulturi inovacija, u koju spada i DevOps. Uz najveći tim cloud eksperata na Balkanu, Mainstream pruža brojne prilike za prenos znanja, razvoj novih kompetencija i prostor za upoznavanje vodećih cloud platformi: Microsoft Azure, Amazon Web Services, Oracle i Google Cloud.

Kompanijska kultura neprestanog usavršavanja znači da će zaposleni uvek imati mogućnosti za razvoj u različitim stručnim oblastima, od infrastrukture preko mreža, aplikacija i hibridnih data platformi. Pored usvajanja najnovijih tehnologija, kandidati koji se pridruže Mainstreamu timu mogu da grade karijeru radeći na izazovim projektima za velike kompanije iz Srbije, kao i iz inostranstva. Ukoliko i vi želite da uplovite u Cloud i DevOps svet, otvorene pozicije u Mainstreamu možete da pogledate OVDE.