Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock

Za Apple nema dileme, njihov najnoviji procesor koji je rezultat sopstvenog razvoja i tehnologije je pravi “ubica” kada su u pitanju performanse, zato što je toliko toga ugrađeno na tako malo parče silicijuma da su čak Intel i AMD konkurencija u šoku.

Prema najnovijim informacijama koje pristižu svakog dana, novi Apple M2 Max će imati na raspolaganju 12 procesorskih i 38 grafička jezgra. Što se tiče M2 Pro verzije za sada je još uvek pod velom tajne bez ikakvih informacija o tehničkim detaljima. U pripremi je i brutalni M2 Ultra sa čak 24 CPU i 96 GPU jezgara i protokom podatka na relaciji CPU – RAM od čak 2000 MB/s, prenosi Benchmark.

Pročitajte još

Poznato je da će se “obični” M2 procesori proizvoditi uz pomoć 5nm TSMC tehnologije, ali se sada špekuliše da će napredniji primerci Apple SoC dizajna koristiti još bolji, 3nm proces. Dotična vest ima logiku u tome da će još više tranzistora biti ugrađeno u čip zbog boljih performansi ali i zbog efikasnijeg korišćenja energije.

Novi Mac Mini pod oznakom J473 će imati isti M2 procesor kao i novi MacBook Air, ali će Apple ponuditi i jaču Mac Mini verziju (J474) koju će takođe pokretati M2 Pro čip.

Budući MacBook Pro 14” model sa kodnom oznakom J414 će pokretati M2 Pro i M2 Max procesori. Imaće 12 CPU i 38 GPU jezgara u poređenju sa postojećim M1 Max modelima sa 10 CPU i 32 GPU jezgara. Ovaj računar će biti opremljen sa 64 GB RAM-a.

***

BONUS VIDEO: Ransomver – hakeri vrebaju na internetu, čuvajte svoje računare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Svi komentari (0)