Pokušao da proda NFT prvog tvita osnivača Twittera: Bio iznenađen ponudom

IT 14. apr 202217:22
Podeli:
Foto:Shutterstock/mundissima

Stvari nisu baš išle po planu kada je izraelski kripto preduzetnik Sina Estavi pokušao da preproda NFT inauguracionog tvita osnivača Twittera Džeka Dorsija

U martu 2021. Estavi je kupio tvit iz 2006. godine u vidu NFT-a za 2,9 miliona dolara. Zatim je prošle nedelje objavio da želi da se rastane sa ovom digitalnom svojinom za pozamašnu sumu od 48 miliona dolara.

Ali postoji jedan problem: aukcija, koja je zatvorena juče, dobila je samo sedam ponuda, a najbolji ponuđač je ponudio 0,09 u Ethereumu, što je svega oko 277 dolara po trenutnim cenama, izveštava CoinDesk — otprilike 170.000 puta manje od onoga što je preduzetnik tražio.

Ko je mogao ovo da predvidi? Možda "visokoprofilni" NFT-ovi ipak ne vrede milione dolara.

Nije sve izgubljeno, insistira Estavi.

Pročitajte još

"Rok koji sam postavio je prošao, ali ako dobijem dobru ponudu, možda je prihvatim, a možda ipak neću ni prodati", rekao je on za CoinDesk.

Razočaravajuća ponuda će važiti dva dana, tokom kojih Estavi može izabrati da prihvati ponudu ili da dozvoli da ona istekne.

Drama se tu ne završava.

Ovaj preduzetnik je navodno uhapšen u Iranu prošle godine, zbog čega su dva njegova kripto poduhvata propala, navodi CoinDesk.

Nejasno je da li želi da proda Dorsijev tvit kako bi isplatio investitore. On je, međutim, najavio da planira da "donira 50 odsto prihoda (25 miliona dolara ili više)" dobrotvornoj organizaciji pod nazivom Give Directly, neprofitnoj organizaciji sa sedištem u Africi.

Kao šlag na tortu, Estavija je odmah prozvao i sam Dorsi koji je odgovorio: "Zašto ne 99 odsto toga?".

Estavijeva spektakularno neuspešna aukcija Dorsijevog tvita možda je samo kanarinac u rudarskom oknu, što sugeriše da je konkretno ovakva digitalna imovina ipak neverovatno precenjena – baš kao što mnogi govore već neko vreme.

Od kraja inicijalne aukcije je stiglo više ponuda. Ipak, najviša ponuda — 6.200 dolara od trenutka objavljivanja — i dalje je znatno ispod onoga što je Estavi platio za NFT, a kamoli onoga što se nadao da će zaraditi na aukciji.

***

BONUS VIDEO: Sem Bankman - Kripto Robin Hud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter