Nova.rs u Top 50 najboljih na onlajnu za 2020.

IT 04. feb. 202115:58 > 05. feb. 2021 12:22
Podeli:
Veselin Simonović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Portal Nova.rs dobitnik je nagrade PC Press u kategoriji Vesti i mediji, objavljeno je na tradicionalnoj dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari, koja se trenutno održava u Klubu poslanika.

Priznanje je primio Veselin Simonović, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs.

„Čast je biti u ovom društvu, mi još nismo napunili ni godinu dana. Drago mi je da ste nas tako brzo prepoznali. Najveći uspeh ću doživeti ako me i sledeće godine budete pozvali“, rekao je Simonović.

Veselin Simonović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

PC Press organizuje dodelu Top 50 nagrada – najboljih online stvari u Srbiji 24. godinu zaredom, a ceremonija se može pratiti preko Live strima.

Priznanja u kategoriji Vesti i mediji primili su i Aleksandra Nikšić, urednica servisa BBC na srpskom, Bojan Cvejić kao glavni i odgovorni urednik portala Danas.rs, Ivan Tanasković, glavni i odgovorni urednik sajte E-commerce, i Zoran Stanojević kao glavni urednik portala RTS.

Osim medijima, nagrade se dodeljuju i u drugim kategorijama. Dobitnik u kategoriji eCommerce je kompanija Metalac, u kategoriji Poslovni i društveni servisi – eUprava, za Obrazovanje i kulturu dobitnik je Muzej Jugoslavije, u kategoriji Dom i zabava nagradu je dobila kompanija Forma Ideale, za Sport i turizam – kanal Sport klub, a u kategoriji Mobilne aplikacije najbolji je OTP m-Bank. Što se tiče kategorije Društvene mreže, nagradu za Fejsbuk odneo je Stolar Mile, za Instagram Katarina Mandarina, za Tviter – Raskrikavanje, za LinkedIn kompanija NIS Gazprom Neft, a za Jutjub – Agelast.

Nagrada publike je putem Facebook glasanja pripala Instagram stranici Neuspehjokeru.

Nagrada u kategoriji Digital Life pripala je Udruženju banaka Srbije, u kategoriji Digital Care – organizaciji Budi human, dok je za Digital Responsibility nagrađena kompanija Hajneken.

Specijalno priznanje Digital Biz uručeno je Tatjani Matić, ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija, koja je govorila o budućnosti e trgovine, a priznanje Digital Life dodeljeno je Udruženju banaka Srbije, za izuzetan doprinos digitalizaciji bankarskog poslovanja.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako navode organizatori, cilj je da se na domaćem internet nebu afirmišu i podrže sajtovi, aplikacije i nalozi na društvenim mrežama koji su se najbolje pokazali svojom funkcionalnošću, ažurnošću, kvalitetnim sadržajem i dizajnom koji se ističe.

U uvodnom govoru Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a, podsetio je na početak dodele ovih „onlajn oskara“, kad je 1997. Aleksandar Petrović, poznat i kao „iznogud“ sa Sezama, predložio da se napravi lista najboljih sajtova na (tadašnjem) YU Internetu i predstavio 12 „veličanstvenih“ sajtova koji su se od tada najviše puta našli na listama najboljih.

Odluku o najboljim sajtovima, aplikacijama i društvenim mrežama ove godine je pored uredničkog kolegijuma PC Press-a doneo i stručni žiri u sastavu: Sanja Lalević, Facebook Lead za Srbiju u okviru Httpool-a, zvaničnog predstavnika Facebook-a za Balkan, Anđelka Ducić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o., Istok Pavlović, Internet marketing ekspert, kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj.

Pogledajte celu listu dobitnika Top 50 najbolje online stvari 2020.

Vesti i mediji

rts.rs (pobednik)

bbc.rs

danas.rs

e-commerce.co.rs

Nova.rs

eCommerce

market.metalac.com (pobednik)

gbs.rs

jysk.rs

shoppster.com

sportvision.rs

Poslovni i društveni servisi

euprava.gov.rs(pobednik)

4zida.rs

deskandmore.rs

eponuda.com

kliping.rs

Obrazovanje i kultura

muzej-jugoslavije.org (pobednik)

digitalni-vodic-ucpd-rs

fmk.singidunum.ac.rs

naukakrozprice.rs

petlja.org

Dom i zabava

formaideale.rs (pobednik)

dogmabrewery.com

halobeba.rs

naxi.rs

vulkani.rs

Sport i turizam

sportklub.rs (pobednik)

trcanje.rs

trippinsrbija.rs

tvarenasport.com

zlatiborapartmani.rs

Mobilne aplikacije

OTP m-Bank (pobednik)

eDen books

ProtecThor

VOZZI

YouBox

Facebook

Stolar Mile (pobednik)

Nauka u Srbiji

Radioaktivni Komarac

Instagram

Katarina Mandarina (pobednik)

dm Srbija

PS Fashion Official

Uroš Petrović Official

Tviter

Raskrikavanje (pobednik)

Bojana Lekić

LinkedIn

NIS Gazprom Neft (pobednik)

Delta Holding

Youtube

Agelast (pobednik)

Dunja Jovanić

Šerpica recepti

Stefan Spalević

Digital Life

Udruženje banaka Srbije

Digital Biz

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Digital Care

Budi human – humanitarne licitacije

Digital Responsibility

Heineken Srbija

Nagrada publike

Neuspehjokeru, Instagram stranica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar