Najbolji novi antivirus za Android

Podeli:
Foto: Shutterstock

U savremeno doba nijedna platforma nije sigurna od napada malicioznim softverom, pa tako ni Android, koji je u poslednje vreme česta meta hakera i sajber kriminalaca. Iz tog razloga se preporučuje da na svoj Android uređaj instalirate kvalitetan antivirusni softver, a stručnjaci za bezbednost na portalu AV-TEST sproveli su novo istraživanje kako bi otkrili koji su trenutno najbolji.

Kao što se ponovno potvrdilo, rešenja „trećih strana“ su bolja rešenja od onih koja nudi Gugl, čak i ona koja su besplatna. AV-TEST je sproveo istraživanje na 17 antivirusnih rešenja za Android i testirao njihove „engine“ u tri različite kategorije pod nazivima – zaštita, performanse i korisnost, a svaka je mogla da osvoji maksimalnih 6 bodova.

Pročitajte još:

Android antivirusi Prema rezultatima istraživanja 11 antivirusa je dobilo maksimalnih 18 bodova, a to su: AhnLab V3 Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus Free, Avira Antivirus Security, Bitdefender Mobile Security, G Data Mobile Security, Kaspersky Internet Security for Android, McAfee Mobile Security, NortonLifeLock Norton 360, Protected.net Total AV i Trend Micro Mobile Security.

Google Play Protect koji imate ugrađen u svoj telefon pokazao se kao najlošiji i uspeo je da zadovolji samo po performansama, dok je u zaštiti i korisnosti dobio po nula bodova. Iz toga se jasno vidi da vam sama Google Play Protect zaštita nije dovoljna protiv malicioznih faktora, pa bismo vam preporučili da odaberete jedno od navedenih uspešnijih rešenja.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar