Moj pogled na svet je zauvek promenjen – sada vidim jasnije

IT 17. nov. 202107:44
Podeli:
Foto: Promo

Opsednutost tehnikom je oduvek deo moje ličnosti koji sam negovala. Uređaji, kako veliki tako i mali su za mene avantura i beskrajno sam uzbuđena kada imam priliku za novi digitalni doživljaj koji pomera granice poznatog. I premda sam tehnološki štreber, izrazito sam tvrdoglava i dosledna odabranim brendovima. Pre nego provučem karticu, obavezno provedem dane u online pretrazi: sve dostupne recenzije i odgovore na forumima pročitam i to na svim jezicima kojima se (kol’ko-tol’ko) služim. Ove jeseni je došla na red kupovina novog telefona, a ja sam zbog cene, revoltirano odustala od očekivane kupovine novog modela poznatog proizvođača.

Ko pita, ne skita

Moje putovanje do novog telefona je prošlo gotovo neuobičajeno glatko. Bliska prijateljica kojoj čitava, vrlo uspešna karijera zavisi od dobrog telefona, mi je odmah jasno stavila do znanja da je marka mog sledećeg telefona Huawei. Njena nedvosmislenost me je magnetno privukla, a ja sam vrlo brzo došla do saznanja da u Srbiju stiže Huawei nova 9. Moja standardna pretraga na netu i razgovor sa korisnicima telefona, renomiranog kineskog proizvođača – ostavili su me bez ikakve sumnje.

Definicija elegancije koja me je očarala

Bila sam među prvima koji su početkom meseca postali ponosni vlasnici najnovijeg Huawei modela. Dizajneri koji su radili na izgledu telefona su zasigurno najveći talenti te oblasti koji danas postoje. Sasvim tanak uređaj sa zakrivljenim ekranom i zvezdano plavom zadnjom stranom koja se suptilno presijava je estetsko remek-delo. Definicija elegancije u ovom slučaju podrazumeva i udobnost, Huawei nova 9 savršena prianja uz ruku i podrazumeva lako korišćenje.

Foto: Promo

Sada vidim jasnije

Priroda mog posla uključuje mnogo fotografisanja i snimanja, ali i da nije tako, kamera je je jedan od najrelevantnijih stavki telefona. Neverovatna moć kamere Huawei nova 9 modela je nešto o čemu će se tek govoriti. Za novi nivo fotografije postarala se zadnja kamera od 50 MP koja ima izuzetno osetljiv senzor svetlosti zbog kog su i fotografije nastale noću nemereljivog kvaliteta u odnosu na sve pređašnje modele koje sam imala. U doba selfija, prednja kamera od 32 MP je apsolutni must-have koji donosi izvanredan doživljaj na koji nisam ranije navikla.

Prebacivanje sa zadnje na prednju kameru (i obrnuto) prilikom kreiranja videa je pravo otkriće koje mi je umnogome olakšalo posao. Dvostuki prikaz koji podrazumeva istovremeno snimanje selfi i zadnjom kamerom je revolucionarni pristup koji deluje decenijama prevremenski. Posebno sam veliki fan makro kamere koja se koristi za fotografisanje detalja jer tada moja kreativnost posebno dolazi do izražaja.

Ono što je zaista presudno

Ipak, ništa od tih benefita ne bi imalo smisla ukoliko bih morala da stalno sa sobom vučem punjač. Meni je zaista neophodno da mogu da se oslonim na izdržljivost telefona koji bez preterivanja koristim i do 10 sati dnevno. Huawei nova 9 model mi je još jednom karakteristikom predočio šta znači biti lider na tržištu omogućavajući mi punjenje telefona za ispod sat vremena, ali i njegovo celodnevno korišćenje.

I pored neosporive činjenice da sam korisnica kojoj je teško udovoljiti i koja tehnologiju doživljava kao strast, Huawei 9 nova je svojim performansama uspeo da mi proširi vidike. Odnos cene i kvaliteta je gotovo nerealan, a telefon me nije razočarao nijednim svojim aspektom.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar