Foto: BigTunaOnline / Shutterstock

Majkrosoftova „Outlook“ aplikacija za razmenu imejlova je već neko vreme dostupna na Android mobilnim telefonima. Međutim, za one koji imaju nešto sporije uređaje, kompanija je spremila „Outlook Lite“, novu verziju aplikacije optimizovanu za rad na sporijim uređajima.

Aplikacija zauzima znatno manje prostora od standardne „Microsoft Outlook“ aplikacije za Android uređaje, 5 MB naspram 86 MB. Nova „Outlook Lite“ aplikacija je posebno optimizovana za rad na uređajima koji imaju 1 GB ili manje RAM memorije.

Pročitajte još

“Ovo je aplikacija koja donosi najveće prednosti „Outlook“ usluge u manjem pakovanju i sa mnogo boljim performansama za sporije uređaje”, naveo je Majkrosoft u saopštenju.

Trenutna verzija ove aplikacije ima skoro sve ono što je korisnicima potrebno, od manipulacije mejlovima do kalendara i kontakata.

Međutim, neke od važnijih opcija su izostale, poput tamnog interfejsa (dark mode), sinhronizacije kontakata unutar aplikacije sa kontaktima na telefonu i podsetnika za događaje.

Pored toga, postoji još jedna začkoljica. „Outlook Lite“ je kompatibilan samo sa uslugama koje nudi Majkrosoft, što znači da nema sinhronizacije sa drugim provajderima imejl usluga, poput Gmail, iCloud i YahooMail, prenosi HowToGeek.

Kada će aplikacija biti dostupna?

Zvanične informacije kompanije su da će „Outlook Lite“ biti dostupan za preuzimanje u nekom trenutku tokom jula meseca.

Aplikacija je, međutim, već dostupna na nekim tržištima, poput Turske i Meksika, gde je do sada preuzeta više od 100.000 puta.

***

BONUS VIDEO: Ransomver – hakeri vrebaju na internetu, čuvajte svoje računare

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)