Foto: Promo

KUKA, globalna kompanija za automatizaciju, sa prometom od oko 2,6 milijardi evra i približno 14.000 zaposlenih, otvorila je predstavništvo u Beogradu kako bi se približila klijentima iz Srbije.

Usled kontinuiranog razvoja ovog industrijskog sektora i interesovanja za automatizaciju i robotiku tokom poslednjih godina, kompanija KUKA je želela da bude bliže svojim klijentima i otvorila je prvo predstavništvo u Srbiji – u Beogradu.

Iako nova na srpskom tržištu, kompanija KUKA je jedan od vodećih svetskih dobavljača rešenja u oblasti pametne robotske automatizacije. Novom predstavništvu u Srbiji u potpunosti i u svim funkcijama podršku pruža predstavništvo u Mađarskoj, u kojoj kompanija KUKA posluje od 1991. godine, gde je više od 16 godina jedan od tržišnih lidera u oblasti automatizacije, zahvaljujući visokom nivou kvaliteta usluga u prodajnoj i postprodajnoj fazi u oblasti robotike.

Foto: Promo

„Kada je reč o robotici, svako rešenje se mora razvijati imajući na umu klijente i smatramo da, zahvaljujući svom predstavništvu u Srbiji, možemo bolje da se prilagodimo potrebama svojih klijenata, primenjujemo delotvornije strategije unapređenja procesa i obezbedimo uspeh na svim nivoima“, izjavio je Gabor Perity, regionalni menadžer za Mađarsku, Rumuniju, Srbiju i Bugarsku.

Savetodavni tim kompanije KUKA biće na raspolaganju klijentima koji tek kreću putem automatizacije ka optimalnom, automatizovanom i prilagođenom rešenju, sa uslugama koje pokrivaju aktivnosti od idejnog rešenja, analize aplikacija i simulacije, pa sve do praktičnog izbora robota i podrške za integraciju.

Prvi korak za ovu godinu jeste razvoj odeljenja za usluge i obuku. Prva jedinica za obuku biće dostupna krajem godine, kako bi objedinjeno odeljenje bilo spremno za planove za sledeću godinu. Budući planovi uključuju proširenje tima, kao i širenje postprodajnih usluga, a pored obuke i usluga planira se i skladište rezervnih delova.

Foto: Promo

„Roboti bi mogli da imaju primenu u gotovo svim industrijskim delatnostima u Srbiji. Oni su potrebni u elektronskoj, automobilskoj i medicinskoj industriji, kao i u prehrambenoj industriji, proizvodnji nameštaja, preciznoj poljoprivredi i drugim oblastima. Roboti imaju široku primenu, a zahvaljujući novom predstavništvu mi smo spremni da ispunimo sve potrebe“, istakao je Gabor Perity.

Kompanija KUKA nudi sveobuhvatan asortiman industrijskih i kolaborativnih robota. Uvek ćete pronaći pravog robota, bez obzira na to koliko je zahtevna primena i koliko je preduzeće malo ili veliko. Od malih korisnih nosivosti do onih velikih do 1000 kg, kao i sa različitim dometima i posebnim karakteristikama, KUKA roboti omogućavaju maksimalne performanse i precizno rukovanje.

Kolaborativni roboti, ili skraćeno koboti, mogu se brzo i lako integrisati u proizvodna okruženja. Zahvaljujući svojim inteligentnim senzorima, oni omogućavaju potpuno nove metode automatizacije i saradnje između robota i ljudi. Koboti predstavljaju rešenje za delatnosti u kojima su do sada preovlađivale manuelne operacije – na primer, u sektoru elektronike.

„Postoje brojne informacije o robotici, automatizaciji i načinima na koje se one mogu koristiti za povećanje produktivnosti i profita, a to je razlog zbog kojeg smo sada ovde, u Beogradu – da još efikasnije ispunimo potrebe naših klijenata u Srbiji i omogućimo im najviši nivo usluga“, rekao je Gabor Perity, regionalni menadžer.

***

BONUS VIDEO: Deca uče uz pomoć robota