Kakav telefon biraju „zumeri“, generacija koja osvaja svet

IT 10. jun. 202109:02 > 10:53
Podeli:
Foto:promo

Generacija Z dolazi posle milenijalaca, kao prva generacija koja je rođena i odrasla u digitalnom dobu. Zovu ih „zumeri“ i od njih zapravo treba učiti o svetu danas, posebno kad su u pitanju nove tehnologije.

„Zumeri“ su rođeni posle 1995. godine i ne mogu da zamisle vreme pre mobilnih telefona i interneta. Budućnost je, kažu, u njihovim rukama. A i sadašnjost. Nedavna istraživanja navika Generacije Z pokazala su, između ostalog, da slabo gledaju televiziju, tolerantniji su od prethodnih generacija i manje skloni rizicima, društvene mreže su im neizostavan deo socijalnog života, a navikli su da im je ceo svet „na klik“. Tačnije – u telefonu, od kojeg se ne razdvajaju. S tim ih ne možete prevariti, tačno znaju šta im je potrebno i koje specifikacije gledaju.

Pa, kakav telefon biraju na kraju? Šta im je zapravo bitno?

Brzina

Nema vremena za gubljenje, nema prostora za „bagove“, a živi se brzo. Zumeri preko svojih telefona komuniciraju, ali i slušaju muziku, naručuju klopu, ostaju u toku s aktuelnostima koje ih interesuju. Potreban im je telefon koji će jednako dobro podržavati strimovanje videa na 60 Hz, listanje kroz feedove društvenih mreža i igrice na čak 90Hz.

Dobra kamera

Ako pitate zumere, tekstualne poruke su tu samo kao dodatak fotografijama i video sadržaju. Ispostavilo se da je u proseku od deset njihovih postova na društvenim mrežama – osam je fotografija, dva su video. Selfiji su deo njihove svakodnevice, pa je dobra kamera imperativ. „Dobra“ znači glavna kamera od 48MP, prednja od 8MP.

Foto:promo

Baterija

Telefoni čija se baterija prazni posle pola sata gledanja videa, a onda puni satima – ne dolaze u obzir. Baterija pametnog telefona današnjice mora da može da izgura bar 10 sati surfovanja, a s baterijom kapaciteta 5000mAh telefon može da radi i više od 15 sati.

Odnos cene i kvaliteta

Pripadnici Generacije Z odrasli su s telefonima, prateći nove trendove i modele koji su se pojavljivali i jako dobro znaju da procene koliko nešto vredi. Pametno procenjuju i ne bacaju pare na „kozmetiku“. Za razliku od prethodnih generacija, koje su prestiž jurile visokim cenama telefona koji će zameniti već sledeće godine s izlaskom novog modela, zumeri znaju da se dobar telefon može naći i za oko 200 evra.

A u sklopu akcijske ponude, uz Redmi Note 10 5G za samo dinar dobijete Mi Casual ranac. Novi Xiaomi favorit je dugo očekivani model iz Note serije, kreiran je po meri zumera, ali i njihovih roditelja, koji nastavlja da redefiniše srednji rang mobilnih uređaja uz fenomenalnu brzinu, kvalitet i mogućnosti koje nudi, a dostupan je preko zvaničnih kanala maloprodaje u Srbiji od 10. juna.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar