Foto:Shutterstock

Prilikom uređenja poslovnog ili privatnog prostora, odabir adekvatne i tehnike koja je u trendu zahteva informisanje, upoznavanje inovativne tehnologije današnjice i razmatranje cenovnih rangova. U tom smislu, inovacije su brojne u svim sferama života, pa tako i kada se biraju uređaji, mašine, alati i mnogo drugih elemenata potrebnih u ambijentu koji se uređuje. IT sektor je toliko napredovao svuda u svetu, da je danas potpuno nezamislivo odabrati tehniku koja ne pruža određene olakšice zasnovane na inovacijama kao što je automatsko podešavanje, zatim „pametne“ funkcije koje prosto zamenjuju osobe u postavljanju parametara, što nedvosmisleno pruža značajne olakšice.

Danas informacione tehnologije omogućavaju razvoj i primenu raznih ideja koje obuhvataju računarsko upravljanje, IT sisteme, softvere i aplikacije, programe i mreže zahvaljujući kojima nije unapređen samo biznis kompanija, već i svakodnevnica ljudi u svom domu. Napredna tehnologija primenjuje se prilikom dizajniranja računara, mobilnih telefona naravno, ali i televizora i tehnike koja ima univerzalnu namenu. Značaj TV ekrana potvrđuju istraživanja iz 2022. godine, o tome da se stariji od 40 godina informišu uz televizijski program, pa je inovativan uređaj za njih imperativ svakodnevnice.

Inovativne tehnologije – šta je to novo danas u odnosu na ranije godine?

Svedoci smo činjenice da se svi segmenti informacionih tehnologija neverovatno razvijaju i napreduju, upravo zahvaljujući sferi novih ideja, otkrića i primeni znanja i sposobnosti programera. Danas, najveći broj uređaja ima oznaku IT napretka – „smart“, koja je zastupljena kod televizora, telefona, kamera, zvučnika, čak i u izdradnji kuća i zgrada. Unapređivanje tehničkih rešenja zasniva se na procesu automatizacije, korišćenju aplikacija koje omogućavaju maksimalnu kontrolu uređaja, čak i prostora, kao i zahvaljujući „Internet of Things“ tehnologiji, odnosno internet mreži inteligentnih uređaja.

Poseban napredak danas se primećuje kada su u pitanju televizori 65 inča i televizori 75 inča na svetskom i domaćem tržištu, kao neophodni uređaji u svakom ambijentu. Istraživanja pokazuju da televizija ima neverovatan značaj na javnost danas, zbog čega se podrazumeva u gotovo svakoj prostoriji, jer čak 57% Evropljana izjasnilo se da TV program utiče na njihovo mišljenje i navike.

Televizori 65 inča – inovativnost i kompaktnost

Televizori 65 inča predstavljaju pravo osveženje moderne tehnologije, koje se bira kako za kancelariju, hodnike i generalno poslovne ambijente, tako i za kuću ili stan. Sa aspekta IT-ja, ovi televizori imaju sve benefite za kupce koji ne žele dimenziju ekrana veću od 65 inča, odnosno 165 centimetara.

Televizori 65 inča najčešće imaju sjajno „direct led“ osvetljenje, sa led tehnologijom ekrana uz savermenu rezoluciju – 3840 x 2160 4K ili 7680 x 4320 piksela uz 8K sadržaja piksela, i Ultra HD tonovima za prirodnost i živopisne boje. „Smart“ sistem se podrazumeva za različite funkcije, kao i podrška „wifi“ internet tehnologije, „bluetooth-a“ i brojnih aplikacija.

Televizori 75 inča – raskošni ekrani uz modernu tehnologiju

Fenomenalna rezolucija ekrana koju u 4K ili 8K sadržaju piksela imaju televizori 75 inča, odnosno od 185 centimetara dijagonale, idealni su za raskošne prostorije i sjajno iskustvo gledanja TV sadržaja. Kao stvoreni su za poslovni ambijent, ali i dnevni boravak veće površine, sa sjajnom slikom, čistim zvukom i idealnom akustikom.

Produkcija video, audio sadržaja i brojni priključci – HDMI i USB varijante, omogućavaju veliki broj funkcija i podesivih parametara. I u ovom slučaju IT benefit koji imaju televizori 75 inča obuhvataju „smart“ sistem automatskih podešavanja, konektovanje na internet, efikasnu mrežu i mnogo aplikacija koje pružaju užitak u svakodnevnici.

Mnogo je stvari na koje je danas važno obratiti pažnju kada se razmatra kupovina tehnike u skladu sa trendovima inovativnih tehnologija, s obzirom da je karakterističan dinamičan razvoj i brzo zastarevanje određenih rešenja. Kada su u pitanju televizori 65 inča i televizori 75 inča, oni su preporuka poznavaoca ove oblasti zbog izuzetne rezolucije i dimenzija ekrana za različite ambijente, podržavaju brojne funkcije, automatska podešavanja, „smart“ tehnologiju i operativne sisteme koji su brojni i vrlo korisni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar