Foto: Twitter/Synapse Group, Inc.

Ugostiteljski gigant „Hilton“ udružio se sa kompanijom za istraživanje svemira „Vojadžer spejsom“ kako bi boravak u svemiru učinio prijatnijim i luksuznijim za astronaute.

Ovom odlukom hotelska kompanija „Hilton hoteli“ ući će u istoriju sa planovima za budućnost.

Hilton je 2020. godine postao prvi ugostiteljski brend u svemiru. Tada je učestvovao u istraživanju na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Tada su astronauti koristili prvu svemirsku peć na svetu za pečenje čuvenih DoubleTree kolačića koji su postali prva hrana ispečena u svemiru.

„Starlab će biti više od destinacije, to će biti iskustvo koje će biti jedinstveno uz inovacije,stručnost i globalne mogućnosti ‘Hiltonovog’ tima“, rekao je Dilan Tejlor, predsednik i izvršni direktor „Vojadžer Spejsa“.

Nije važno da li ste na Zemlji ili u svemiru; američki ugostiteljski gigant učiniće vaš boravak udobnim i nezaboravnim.

U skorijoj budućnosti Nasino odeljenje „Commercial Leo Destinations“  pokrenuće četiri privatne svemirske stanice kao zamenu za Međunarodnu svemirsku stanicu, koja će biti povučena iz upotrebe 2030. godine.

„Decenijama su otkrića u svemiru pozitivno uticala na život na Zemlji, a sada će ‘Hilton’ imati priliku da iskoristi ovo jedinstveno okruženje da poboljša iskustvo gostiju gde god da ljudi putuju“, rekao je Kris Naseta, Hiltonov predsednik i izvršni direktor.

Vojadžer očekuje da bi Starlab mogao da počne sa radom već 2027.godine.

BONUS VIDEO: Odmor u vasioni, hotel svemirske kategorije

Komentari

Svi komentari (0)