Foto:shutterstock

Dugo se pričalo o tome da Google ove godine sprema svoj prvi pametni sat.

Pametni sat kompanije će se zvati „Pixel Watch“, to potvrđuje informacija da je tehnološki gigant podneo papire Kancelariji za patente i žigove Sjedinjenih Država za zaštitni znak „Pixel Watch“, prema izveštajima 9to5Google.

Google je u svojoj prijavi napisao da je naziv namenjen da „pokrije kategorije pametnih satova“, „nosive računare smeštene u pametnom satu“, kao i kućišta za pametne satove, kaiševe i narukvice.

Pročitajte još

Prijava za zaštitni znak nije sadržala dodatne detalje o uređaju.

Međutim, na osnovu prethodnih glasina i curenja informacija, prvi pametni sat kompanije imaće kružni oblik bez okvira. Očekuje se da će imati senzor otkucaja srca i druge funkcije koje se nalaze u uređajima kompanije Fitbit, koju je Google kupio 2021.godine.

Međutim, sat će navodno koštati više od Fitbit uređaja i biće pravi konkurent Apple Watch-u. Takođe se očekuje da će se na Pixel Watch-u nalaziti operativni sistem Wear OS 3.

Jon Prosser, koji je poznat po objavljivanju nadolazećih izdanja u tehnologiji, ranije je rekao da Google planira da lansira svoj prvi pametni sat 26. maja. To nije nešto neočekivano, pošto se datum poklapa sa godišnjom I/O konferencijom tehnološkog giganta koja se obično održava u maju.

Međutim, kako prenosi PC Press, Google mora da prođe još nekoliko regulatornih prepreka. Uređaj još uvek nije primećen na listama Federalne komisije za komunikacije i Bluetooth SIG-a, tako da bi 26. maj mogao biti kratak rok za njegovo objavljivanje.

***

BONUS VIDEO: Sledi poskupljenje pametnih uređaja – čipova nema, fabrike nemoćne

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Svi komentari (0)