Foto: Miguel Lagoa / Shutterstock

FIFA 22 je sasvim sigurno jedna od najpopularnijih igara na sevtu. Dostupna je na svim platformama i sada dolaze nagoveštaji da bi uskoro korisnici različitih platformi mogli igrati ovu igru međusobno.

U oktobru mesecu prošle godine, objavljena je FIFA 22 i postala 29. nastavak FIFA franšize. Na samom početku oktobra Electronic Arts (EA) je objavio ovu igru za Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.

Još gejminga

EA je sada najavio da će početi da testira „crossplay“ u skorijoj budućnosti između igrača tri platforme – PlayStation 5, Xbox Series X i S i Guglovoj Stadia platformi.

Crossplay će biti ograničen na dva načina igre unutar FIFA-e 22 i to Online Seasons i Online Friendlies, naveli su iz Electronic Artsa. Dodali su da je razlog ograničavanja na ova dva taj što će tako i ograničiti mogućnost da ova funkcija dovede do problema u igri.

Crossplay će moći da se omogući ili onemogući iz menija dostupnog u donjem desnom uglu glavnog menija igre, ali postojaće i mogućnost uključivanja, odnosno isključivanja funkcije u meniju Matchmaking Options.

Iz EA su naveli da će se pojaviti indikator tokom igranja onlajn utakmica kada je igrač na drugoj platformi, ali navode da test ne bi trebalo da ima direktan uticaj na igranje FIFA-e 22, prenosi Tehnopolis.

Cross-play podrška za FIFA-u 22 sigurno će najviše uticaja imati na korisnike Google Stadia platforme. Broj korisnika ove platforme je značajno manji od broja korisnika PS5 i Xboxa, pa će sada korisnici Stadie imati značajno veću bazu konkurenata za igranje popularne igre.

***

BONUS VIDEO: Gejmeri u vodi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter