Bil Gejts
Bil Gejts Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Bil Gejts napisao je svom blogu šta je najteže podneo u svom životu, pomenuo je razvod od Melinde Gejts i svog oca.

Milijarder je istakao da je razvod od Melinde jedan od „najtežih razdoblja u njegovom životu i jedan od njegovih najvećih poraza u poslednjih nekoliko godina“.

„Dotakao sam neke od najtežih tačaka u privatnom životu u poslednjih nekoliko godina, a to su smrt mog oca i razvod od supruge. Melinda i ja nastavljamo zajedno da vodimo svoju fondaciju pa smo pronašli novi radni ritam kojim smo zadovoljni. Ali ne mogu da poreknem da je ovo bila godina velike tuge za mene“, napisao je Gejts, prenosi Insajder.

Otac Bila Gejtsa preminuo je 2020. a naredne godine došlo je do razvoda suosnivača Majkrosofta i njegove supruge, posle 27 godina braka.

Melinda je u oktobru prvi put pričala o krahu bračne zajednice sa Bilom.

Bil i Melinda Gejts
Bil i Melinda Gejts Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Imala sam određene razloge zbog kojih jednostavno više nisam mogla da ostanem u tom braku. Ali čudna stvar u vezi sa kovidom je da mi je obezbedio privatnost da radim ono što treba. To je neverovatno bolno, na bezbroj načina, ali mogla sam da daleko od očiju javnosti prođem kroz to.

Nastavila sam da radim sa osobom sa kojom sam se razišla i morala sam da se pojavim i budem najbolja svakog dana. Dakle, iako sam možda plakala u devet sati ujutru, pa morala da budem na video-konferenciji u 10 sati sa osobom od koje se rastajem, morala sam da se pojavim i da budem najbolja.

Dodala je da je njena „glavna briga“ uvek bila da zaštiti svoju decu i da joj je drago što su ona i Bil pregurali razvod. A to iskustvo pomoglo joj je da shvati da kao „lider“ može sve.

„Podsetilo me je to da Fondacija od mene zahteva da budem najbolja. Radimo sa neverovatnim partnerima širom sveta koji su se takođe mučili tokom kovida“, poručila je.

Melinda je ranije u emisiji „Dobro jutro, Amerika“ rekla da je filantropija pomogla i njoj i njenom bivšem suprugu da lakše podnesu razvod. „Bilo je tužno“, ali su nastavili da se bave humanitarnim radom.

Melinda Gejts, koja je radila kao generalni menadžer informacionih tehnologija u Majkrosoftu do 1996. godine, kada je napustila kompaniju da bi se fokusirala na zasnivanje porodice, upoznala je Bila na sajmu u Njujorku i venčali su se 1994. godine.

Melinda Gejts i Bil Gejts
Melinda Gejts i Bil Gejts Foto:Tanjug/AP Photo/Gazi Sarwar

Deset godina nakon venčanja, počele su da kruže glasine da je Bil imao aferu sa radnicom u Majkrosoftu.

Ona je napomenula da to nije uticalo na odluku o razvodu, ali je dodala da veruje u oproštaj kao i da su njih dvoje prošli „kroz tako nešto“.

Kada su Bila Gejtsa pitali u maju o njegovom prethodnom neverstvu, poslovni mogul je za „Tudej“ rekao: „Svakako sam napravio greške i preuzimam odgovornost“. Razlaz od bivše supruge je prokomentarisao sledećim rečima: „Melinda i ja nastavljamo da radimo zajedno. Bilo je tužno i tragično, ali sada idemo dalje“.

Nakon razvoda, bivši par je navodno podelio zajedničku imovinu od 130 milijardi dolara.

***

BONUS VIDEO: Rešenja Bila Gejtsa za klimatske promene