Foto: Apple Newsroom / Watch

Iako svaki drugi proizvod ostane u senci Ajfona tokom septembarskog predstavljanja, gigant iz Kupertina je za svoje korisnike spremio još nekoliko novina.

Epl je na sinoćnoj „Wonderlust“ konferenciji pored novih Ajfona, predstavio i nekoliko novih satova, a tiho su objavili i nove AirPods slušalice sa USB-C ulazom za punjenje.

Glavna karakteristika satova je novi S9 čipset, za koji Epl tvrdi da je 60 odsto brži.

Apple Watch Series 9

Foto: Apple Newsroom / Watch

Ekran novog modela je duplirao nivo osvetljenja koji sada, kao i kod Ajfona, dostiže 2000 nita, dok u mraku može da siđe na čak 1 nit.

Funkcija kojoj je Epl posvetio dosta vremena je pucketanje prstima, koje je sada nova komanda. Korisnici mogu da dva puta spoje kažiprst i palac kako bi se javili na pozivi ili aktivirali neku od funkcija. Kako opcija funkcionište možete pogledati u videu ispod:

Apple Watch Ultra 2

Foto: Apple Newsroom / Watch Series

Ultra je najbolji i najizdržljiviji sat u seriji. Dozvoljava ronjenje do 40 metara, poseduje precizniji GPS i nove mogućnosti praćenja sportskih aktivnosti.

Ultra dostiže osvetljenje od neverovatnih 3000 nita kada je izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Baš kao i Pro Ajfoni, kućište ovog modela je izrađeno od titanijuma.

Epl je naglasio da nova baterija može da traje 36 sati ili 79 u ‘low power’ načinu rada.

Početne cene:

Apple Watch Series 9: 399 dolara;

Apple Watch Ultra 2: 799 dolara.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar