Italija je pobedom nad Engleskom u finalu Evropskog prvenstva došla do druge šampionske titule, i to tako što je, posle 1:1 nakon 120 minuta igre, slavila boljim izvođenjem penala 3:2.

PROČITAJTE JOŠ

„Fudbal se vratio u Rim“, pevali su izabranici maestralnog selektora Roberta Mančinija, dok su Englezi ostali utučeni jer je nasred „Vemblija“ utišana njihova numera „Fudbal se vraća kući“.

Mogao je i da se vrati, ali… Luk Šo doveo je Engleze u vođstvo, da bi Leonardo Bonuči doneo izjednačenje „azurima“ i posle 1:1 otišlo se u produžetke.

Ni nakon dodatnih pola sata nije bilo promene rezultata, pa je šampion Evrope odlučen penalima koji lansiraju i junake i tragičare.

Ovaj put junak je bio čudesni golman Italije Đanluiđi Donaruma odbranivši dva udarca sa bele tačke, dok je uloga tragičara pripala selektoru Engleske Garetu Sautgejtu koji je promašio sa svim izmenama uoči penala.

Zašto je bilo baš tako, ko je pogodio a ko promašio, možete i sami da se uverite, jer vas u vrhu teksta čeka video sa svim zanimljivostima iz londonskog finala EURO 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: DODELA PEHARA ITALIJI I VATROMET

Komentari

Svi komentari (0)