Bogataš, sponzoriše Ferštapena, sad sudi finale EURO

Podeli:
Sudija Bjorn Kujpers; Foto: EPA-EFE/David Ramos

Bjorn Kujpers dobio je poverenje da sudi finale Evropskog prvenstva između Italije i Engleske, što je posebna čast za Holanđanina.

Kujpers je sudio na Mundijalima 2014. i 2018, a bio je akter i poslednja tri Evropska prvenstva od 2012. godine.

Na Mundijalu je najdalje došao do četvrtfinala, sudio je Švedska – Engleska, a kruna karijere mu je finale u nedelju od 21.00.

Videćemo da li će opet biti taličan Englezima, koji su posle Šveđana u Rusiji došli do Hrvatske i ispali.

Tako im je propala velika prilika da igraju finale, sada su to nadoknadili na Vembliju, doduše, uz malu pomoć sudija.

Ipak, nisu se previše zbog toga potresli Englezi, ali će Kujpers morati da sudi sa posebnom dozom opreza, ali i pritiska.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Ceo stadion će biti uz Englesku i Italijani strahuju od „domaćinskog“ suđenja, ali adut Kujpersa je što se i sudijskim poslom bavi iz hobija i ne pada na pritiske i provokacije tako lako.

Internacionalac je od 2006. godine, biće prvi Holanđanin u istoriji koji sudi finale Evropskog prvenstva, a sudio je dva finala Lige Evrope, 2013. i 2018, krotio je i Madriđane u finalu Real – Atletiko 2014.

Na reprezentativnom nivou, ovo će mu biti kruna karijere, koju je obogatio i na poslovnom planu.

Samo do 2016. je obrnuo 11 i po miliona funti vodeći lanac supermarketa „Džambo“ u Holandiji, a novac koristi i da sponzoriše Maksa Ferštapena, vozača Formule 1.

Studirao je poslovnu administraciju i paralelno mu je dobro išlo u biznisu i na fudbalskom terenu, zaradio je dosta više novca od mnogih fudbalera kojima je sudio, ima 48 godina, ali ne i nameru da okači pištaljku o klin.

Da Kujpers voli da „hladi“ razmažene zvezde, svedoči i jedna situacija sa utakmice PSŽ-a i Sitija u Ligi šampiona.

Ander Erera je rekao da mu je Kujpers na meču rekao da „odj…“, što je potvrdio i Marko Verati, koji je starter Italije.

„Meni je dva puta rekao da odj…“, ljutio se Verati posle ovog meča, sigurno će se setiti ovih reči ukoliko pribegne novim prigovaranjima u finalu.

BONUS VIDEO – Ključni momenti sa Engleska – Danska

Gde gledati EURO 2020

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (Promo)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar