Foto: Newsmax Adria

Godišnja skupština Privredne komore Srbije održana u hotelu Kraun Plaza, a okupljeni su razgovarali o obnovljivim izvorima energije, kao i tome da li Srbija može da ima veći udeo vodonika u svojoj privredi.

Pročitajte još:

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je na godišnjoj skupštini Privredne komore Srbije da je cilj države da se zelena agenda prilagodi ekonomiji Srbije.

„Ono što je naš plan jeste da se okrenemo ka energetskoj efikasnosti, da se okrenemo ka proizvodnji solarnih i vetroelektrana, gasnih elektrana i da se pozabavimo proizvodnji vodonika“, rekla je Mihajlović i dodala su investicije u obnovljive izvore energije oko pet miliijardi evra.

Katarina Rajhe iz Saveta za hidrogen Nemačke rekla je da veruje da je budućnost u vodoniku.

„Mogućnost se pojavila sada kada se svet oporavlja od pandemije koronavirusa. Postoji mogućnost za našu zajednicu nacija da kroz tranziciju postanemo održive ekonomije sa niskom emisijom ugljen dioksida“, istakla je Rajhe.

Direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da ne voli da se služi rečima strategija i strateški dokumenti.

„Toliko smo strategija Zorana i ja videli u prethodnim godinama, uspešnih ili manje uspešnih, ali ovde se radi o postavnom modelu“, istakao je Čadež.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar