Nova publikacija "Gardijana" pokazala je da je zagađenje vazduha opasnije po naše zdravlje nego što smo mislili ranije i na mnogo nižim nivoima nego što smo znali, kao da smo svi u Evropi izloženi zagađenju vazduha.

Više o ovim informacijama reći će nam Marko Katić, voditelj i prezenter vremenske prognoze jutarnjeg programa „Probudi se“. On proverava i nivo zagađenja ovoga jutra.

Rezultati pokazuju da čak 98 odsto Evropljana udiše taj zagađeni vazduh, kao i da je stanje u Srbiji među najgorima. To je slika Srbije istočne i jugoistočne Evrope, tu su termo elektrane i mi zavisimo od uglja, veliki problem za ceo region su i kučna ložišta, industrija i saobraćaj u većim gradovima.

U našoj zemlji jutros je vazduh bio dobrog kvaliteta jedino je na severu imao ocenu prihvatljivog. Svakako je da kada čujemo ovakve statistike i ovakve brojke u narednom periodu bismo trebali da povedemo računa i obratimo pažnju kada je zagađenja vazduha i pitanju. Ekipe jutarnjeg programa „Probudi se“ je rešila da vas svakog jutra od sada obaveštava o kvalitetu vazduha koji dišemo.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Valjevci kupuju prečišćivače za vazduh za vrtiće: Više od deset godina lokalna vlast ne preuzima mere da se aerozagađenje smanji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar