Kada već govorimo o tome kako ćemo živeti ove jeseni i ove zime, od toga zavisi i kakva će biti zimnica, koja se uveliko priprema širom naše zemlje, organizuju se čak i sajmovi za one koji nisu spremili i voleli bi da kupe. Prethodnih nedelja ekipe jutarnjeg programa "Probudi se" izveštavale su o cenama paprike na našim pijacama, a polemiše se da bi ajvar ili čuveni "srpski kavijar" uskoro mogao i da košta kao kavijar!  Zimnica se uveliko priprema širom naše zemlje. A može li ajvar iz Grocke da stane na crtu onom iz Koceljeve to će proveriti reporteri TV Nova - Jelena Vučetić i Đorđe Mijailović.

Đorđe Mijailović se javlja sa sajma zimnice iz Koceljeve, koji ima dugu istoriju – već 14 godina se odžava. On nam prenosi jesu li domaćice u Koceljevi spremne, da li su štandovi već postavljeni i što je možda najbitnije kakve su cene. Cena tegle ajvara ili ako želite da ga nazovete „srpskim kavijarom“ košta 1200 dinara.

Jelena Vućetić se jutros obrela na čuvenoj čaršiji u Grockoj, gde se održava sedmi po redu Sajam zimnice. Ona proverava da li su domaćice već spremne za nadmetanje i bez koje tegle se ne čeka ova zima

A za kraj da pređemo i na nešto slatko. U Užicu je u toku 31. Sajam meda. Pčelari se slažu da je godina bila teška i loša, ali da je to praksa na koju su navikli jer se posle desetak dobrih godina desi poneka sa manjim prinosom. Ipak snašli su se, te nas Snježana Ostojićm reporterka TV Nova vodi da vidimo šta sve ima na njihovim tezgama.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Apetit ili inflacija: Kako je izgledala priprema zimnice prošle godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar