Kada već govorimo o tome kako ćemo živeti ove jeseni i ove zime, od toga zavisi i kakva će biti zimnica, koja se uveliko priprema širom naše zemlje, organizuju se čak i sajmovi za one koji nisu spremili i voleli bi da kupe. Prethodnih nedelja ekipe jutarnjeg programa "Probudi se" izveštavale su o cenama paprike na našim pijacama, a polemiše se da bi ajvar ili čuveni "srpski kavijar" uskoro mogao i da košta kao kavijar! Zimnica se uveliko priprema širom naše zemlje. A može li ajvar iz Grocke da stane na crtu onom iz Koceljeve to će proveriti reporteri TV Nova - Jelena Vučetić i Đorđe Mijailović.
Đorđe Mijailović se javlja sa sajma zimnice iz Koceljeve, koji ima dugu istoriju – već 14 godina se odžava. On nam prenosi jesu li domaćice u Koceljevi spremne, da li su štandovi već postavljeni i što je možda najbitnije kakve su cene. Cena tegle ajvara ili ako želite da ga nazovete „srpskim kavijarom“ košta 1200 dinara.
Jelena Vućetić se jutros obrela na čuvenoj čaršiji u Grockoj, gde se održava sedmi po redu Sajam zimnice. Ona proverava da li su domaćice već spremne za nadmetanje i bez koje tegle se ne čeka ova zima
Prilog pogledajte na početku ove vesti.
BONUS VIDEO Apetit ili inflacija: Kako je izgledala priprema zimnice prošle godine