Vesić penzionerima u pismu objašnjava koliko ih voli

Emisije 04. feb. 202121:46
Podeli:
Foto: NOVA S

Sinonim za Upravu grada Beograda poslednjih godina definitivno je - Goran Vesić. Iako nije gradonačelnik, svima je jasno da je on taj koji vodi prestonicu. A sada je izgleda tako počeo i da se potpisuje, u pismu upućenom penzionerima, koje je skrenulo veliku pažnju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jednom prilikom poručio je bakama i dekama da ne mora da im objašnjava koliko ih voli. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izgleda ipak mora da objasni. Ili barem tako zvuči pismo koje je poslao penzionerima u prestonici, i koje je prava papazjanija hvalospeva na sopstveni račun i dezinformacija o aktivnostima Srbije tokom epidemije, a ujedno predstavlja poziv starijima od 65 godina da se vakcinišu.

„Šta jedan penzioner može da pomisli kada pročita ovakvo pismo od G Vesića?  Ja mislim da je to dopisivanje suvišno. Svako u Beogradu ko ima bar tranzistor bar je 10 puta informisan kako da se vakciniše, i mislim da je ovo bacanje para kojih i tako nema…“, kaže Ljubiša Babić iz Udruženja sindikata penzionera.

Ljubiša Babić Foto: NOVA S

U pismu postoji nekoliko neistina. Poput onih da je „naš zdravstveni sistem primio sve zaražene“, iako znamo da su ljudi padali u redovima ispred kovid ambulanti ili umirali kod kuće. Piše i da „lekova imamo dovoljno“, iako su se brojni pacijenti žalili upravo na to da ne mogu da dođu do medikamenata koji se koriste nakon preležanog kovida. U pismu stoji i da penzioneri dolaze na red „nakon što su se vakcinisali štićenici domova za stare, a potom i lekari i medicinsko osoblje“. Istina je ipak takva da nisu svi od njih došli na red. Znači li sve to da je Vesić kroz ovakve poruke zloupotrebio funkciju za promociju sebe i svoje partije?

Predsednik Akademije za razvoj demokratije Balša Božović smatra da je u pitanju klasična funkcionerska kampanja do toga da sada neki penzioneri treba da mu se zahvale na tome.

Tu je još jedan sporan detalj. U potpisu pisma stoji: Goran Vesić, Grad  Beograd. Znači li to da je zamenik gradonačelnika postao otelotvorenje/personalizacija prestonice, pa se više ne potpisuje svojom zvaničnom titulom?

„Mene nervira potpis. Goran Vesić nije grad Beograd. I ja se zbog toga kao građanin Beograda ljutim na takav stav. Građanin Vesić je i zamenik gradonačelnika i svi znamo koja mu je funkcija i mislim da je bespotrebno reći – Beograd, to sam ja, Beograd, to je Vesić“, kaže Ljubiša Babić iz Udruženja sindikata penzionera.

„Hoću da kažem da je na jedan vrlo ružan način iskoristio strah … da sebe kandiduje za gradonačelnika Beograda“, kaže Balša Božović.

Balša Božović Foto: NOVA S

Šta o zameniku gradonačelnika zaista misle pojedini stanovnici, možda najbolje govore ovi transparenti, koji su se pojavili na nekoliko balkona, i na kojima piše „Vesiću, Beograd te ne voli“.

Ceo prilog u emisiji „Među nama“ TV Nova S novinara Marka Novičića možete pogledati ovde:

Komentari

Vaš komentar