Milomir Marić imao je razne epizode druženja sa kriminalcima. A posebna je priča epizoda sa komandantom paravojne formacije ali i poslanikom Željkom Ražnatovićem Arkanom. Bez obzira na međusobne simpatije novinara i kriminalca, nakon naslovne strane sa Arkanom, Marić više nije uređivao časopis "Duga", ali je preživeo. Njegova koleginica Radislava Dada Vujasinović nije.

Marić voli da se prepričava da ga je Arkan jednom osudio na smrt ali od toga i odustao nakon sastanka u Klubu književnika. Na tom skupu Arkanova supruga a srpska majka je po Marićevom svedočenju pitala muža zašto ne prizna da je kriminalac, kad se i ona u njega zaljubila kad je gledala film Kum a on liči na Al Pačina.

Marić ume danas da nas podseti da mu je govorio:

„Arkane bre, što da se svađamo da se poubijamo ajde da se ti i ja udružimo, najjači i najpametniji Srbin hajde da ubijemo ovog Slobodana Miloševića i da oslobodimo Srbiju“.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić smatra da većinu Marićevih priča i dogodovština nema ko da potvrdi jer obično on to ispaljuje u trenutku kada više nema živih svedoka.

Bez obziram na međusobne simpatije nakon naslovne strane sa Arkanom, Marić više nije uređivao časopis „Duga“, ali je preživeo. Njegova koleginica Radislava Dada Vujasinović nije. Nju je isti taj Željko Ražnatović sa kojim se Marić ispričavao i šegačio po kafanama umesto odgovora na pitanje o ubistvima dobrostojećih Beograđana poručio da napiše: „ako te zanima ko je sledeći, napiši da si ti i da sam ti ja to rekao“.

Foto: EPA/STR, Privatna arhiva, Nova.rs

Da li se radilo o obećanju ili proročanstvu nismo saznali ni 28 godina od smrti Dade Vujasinović jer se to danas slučaj nalazi u predistražnoj fazi.

– To Marićevo ćutanje o tragičnoj sudbini Dade Vujasinović je do kraja sumnjivo. Bilo bi normalno da neko ko je sa njom radio, bio joj urednik, kolega iz redakcije bude u prvim redovima koji će se zalagati da se nađu počinioci, naredbodavci – smatra Bodrožić.

PROČITAJE JOŠ:

Na pitanje o tragediji Vujasinovićeve koja bi danas mogla da bude releventan svedok zločina njegovih gostiju iz studija srećne televizije Marić odgovara:

„Ne verujem da će se to ikada rešiti, u pitanju su interesi.“

Interes sa nepoštovanjem prema Dadi je jedino što pokreće Marića kad najavljuje film o Arkanu gde će ga predstaviti kao pozitivca. Kaže da je od Emira Kusturice naučio da mora da navija za svog junaka.

Pogledajte celu dokumentarnu emsiju:

Milomir Marić kao junak doba zlog: Nasmejani promoter mržnje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare