Povodom jučerašnjeg hapšenja bivših predsednika opštine Prijepolje i Arilje, inače funkcionera Srpske napredne stranke novinar Slobodan Stupar kaže da je to sve farsa i skretanje pažnje javnosti, te da bi u stvarnoj odluci da se stane na kraj mafiji trebalo uhapsiti pola Srbije.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je objavio da su uhapšena dvojica funkcionra SNS, bivši predsednici opština Arilje i Prijepolje. Kasnije se utvrdilo da je reč o bivšem predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću i bivšem predsedniku opštine Arilje Milošu Nedeljković.

Ovim povodom Stupar kaže da je to stara mantra vlasti.

„To rade sve vlasti od Rima na ovamo. Zapravo se time skreće pažnja publike, koja gleda u taj izlog gde neki kradu, a ne gleda u ove druge, tu gde kradu ovi naši. Da je ovo ozbiljno, pola Srbije bi bilo u zatvoru. Legalnog posla u Srbiji je sve manje, oko 30 odsto“, rekao je Stupar za Probudi se na televiziji Nova S.

U vezi sa tim i najavljenom borbom države protiv mafije, Stupar kaže da države nema, i da je pitanje kada će početi da ubijaju nevine ljude n aulici. 

„Ovde se ljudi ubijaju iz ekonomskih razloga, poslovni svet tako rešava neke svoje razmirice. Ja znam da je kriza i u tom kriminalnom miljeu, zaustavljen je protok droege, slabije je ubiranje para od reketiranja. U kriminalnom delu je nervoza, padaju prihodi od pljačke. Ne znam ko će zaustaviti ubistva po Beogradu, bojim se samo da ne dođe do toga da počne da se puca po pijacama i da stradaju nevini ljudi“, ocenio je Stupar.

Povodom jučerašnjeg vanrednog obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zabrinjavajućih reči o Kosovu, Stupar kaže da je KiM i dalje glavna tema, jer se njegova predaja privodi kraju.

„Kosovo je glavni razlog zašto je on uopšte tu, jer postoji obaveza da će izručiti Kosovo i sad se privode kraju te priče, samo se traži forma kako će se to zraditi. Kosovo je zato glavna tema i u razgovorima u Americi i u razgovorima u Rusiji, bilo gde da se razgoovara, pa i i ovde. U stvari govori se o tehničkoj realizaciji onoga što je dogovoreno u Briselu, a problem je što ni vi ni ja, niti bilo ko drugi ne zna o čemu se razgovara. Iza leđa nam se razgovara, a on priča sve drugo, ali samo ne to. Vučić je pod pritiskom, to se vidi po njemu unazad nekoliko meseci“, zaključio je Stupar.