Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Siniša Kovačević ocenio je večeras da se republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac ne plaši samo novinara, već i toga da radi svoj posao.

Kovačević je istakao da bi Zagorka Dolovac kao javna ličnost morala da ima obavezu da redovno i učtivo komunicira sa javnošću preko novinara.

„Ovde je veći problem što se gospođa ne meša u svoj posao i izbegava ga. To je daleko tragičnije“, rekao je Kovačević u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

„Znate kakva je pozicija javnog tužioca u demokratskim društvima i do koje mere on generiše demokratske sisteme vrednosti baveći se svojim poslom i eliminišući kriminal ne samo sa ulica, nego i iz politike i svugde gde on vrlo smeta, a naša uvažena gospođa Dolovacm, pored toga što se plaši novinara, plaši se i da radi svoj posao. To je taj princip ‘jorgan planine’, to je divno kada se tako šćućuriš i utopliš se i super ti je.“

On je ocenio kako izgleda da „‘jorgandžije’ dobro zarađuju i da je profitabilan posao“.

Kovačević ocenjuje kako „bežanija od novinarskih pitanja“, ne samo Zagorke Dolovac, već i predstavnika izvršne vlasti ima nekolikon uzroka.

„Prvi je taj ‘sluganski’ mentalitet, gde se vi plašite da ćete nešto reći što se neće dopasti gazdi. Druga činjenica leži u tome da su to uglavnom ljudi koji nisu elokventni i koji se teško usuđuju da formiraju rečenicu koja je duža od prosto proširene jer to na svojim fakultetima, na kojima su kupili diplome, nisu učili ili nisu bili u stanju“, rekao je Kovačević.

Kao treći uzrok, Kovačević navodi, nepoznavanje posla kojim se bave.

„Sad zamislite jednog čoveka koji se bavi pauflekom i koji vama sada treba elokventno da odgovara na pitanje zašto je upropastio EPS, kao jedini veliki privredni sistem koji je funkcionisao, te zašto ga je ložio blatom i zašto ga je doveo do toga da izgori sve što je kopalo ugalj“, rekao je Kovačević.

BONUS VIDEO – Rebalans beogradskog budžeta. Vlast tvrdi vraća dugove – opozicija isisava se novac

Komentari

Svi komentari (0)