Foto printscreen NOVA S

Glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović, rekao je jutros, gostujući emisiji “Probudi se” na televiziji Nova S, da tipovi vladara poput Vučića i Mila Đukanovića oduvek drže uz sebe manipulatore kao što je Vladimir Beba Popović. On je istakao da sumnja da se nešto dogodilo bivšem poslaniku SNS Vladimiru Cvijanu, jer je nemoguće da neko koje bio na važnim funkcijama, u oba režima, odjednom nestane.

Pročitajte još...

Osvrnuvši se na nedavno obeleženih godinu dana rada Nova.rs, direktor našeg portala je istakao da mu je namera bila okupi tim profesionalaca koji će svakoj temi pristupati ozbiljno.

“Mi smo se okupili sa namerom da pokušamo da napravimo portal koji će se profesionalno baviti novinarstvom, ali koji će opet biti šire postavljen i koji će otvarati sve moguće teme koje obrađivati na profesionalan način.  Kod nas su došli ljudi iz dvadesetak različitih redakcija i sad pokušavamo da napravimo jedan tim koji će biti uigran i čija će osnovna misija biti profesionalizam. Donekle uspevamo u tome, bićemo još bolji i značajniji na medijskom nebu Srbije”, navodi on.

Skupština je kao rijaliti

Na pitanje kako njemu, kao iskusnom uredniku, izgledao jučerašnji dan, koji su obeležili skupštinski nastupi poslanika vladajuće većine, tokom kojih su više vremena potrošili na priču o navodnim računima Dragana Đilasa na Mauricijusu, nego, na primer, o klimatskim promenama, Simonović je rekao da srpskom parlamentu nema rasprave, već samo naručenih i naučenih monologa.

“Ta Skupština podseća na rijaliti. O bilo kakvoj raspravi nema ni govora, a ne treba trošiti reči o tome šta oni pričaju”, istakao je on.

Direktor i urednik portala Nova.rs se osvrnuo i na jučerašnju konferenciju za medije predsednika Stranke slobode i pravde(SSP) Dragana Đilasa, rekavši da mu izgleda da je lider SSP predstavnike vlasti uhvatio “bar u jednom delu da lažu”.

“Međutim, to njih neće sprečiti da svakog dana govore da je on lopov, da laže.. Pronaći će mu još stotine miliona i to će ponavljati besomučno…”, naveo je Simonović.

Voditeljka “Probudi se” je podsetila Simonovića na jučerašnju izjavu Đilasa da je jedna stvar kad predstavnici vlasti lažu, a potpuno druga kad falsifikuju dokumenta Dojče banke, a zatim ga upitala da li misli da takav postupak može da ima određene posledice.

“Neće biti od toga ništa, niti verujem da tu može biti bilo kakvih posledica. On je na jednoj strani, a cela državna mašina je na drugoj. On može njih da tuži za klevetu i to je sve što njemu ostaje u ovom trenutku na raspolaganju. Takođe, može da se brani kroz konferencije za novinare, mada sve manje medija ima koji to hoće da prenesu”, navodi gost jutarnjeg programa “Probudi se”.

„Beba Popović je majstor manipulacije, obmane i prevare“

Komentarišući navode da je Vladimir Beba Popović otkazao savetničke usluge vlastima u Srbiji, Simonović je rekao da se obrisi Popovićevog rada ogledaju kroz skupštinske nastupe mladih naprednjačkih poslanika.

“To je sve Bebina škola. On je ostavio neke svoje učenike i oni sada nastavljaju ono što on radi. On je majstor manipulacije, laži, obmane, prevare i u tome je neprikosnoven. Te usluge je dao svakoj vlasti, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori. Ja nisam siguran da će se Vučić potpuno odreći njegovog umeća spinovanja i manipulacija. Popović istovremeno radi za dva predsednika(Đukanovića i Vučića) koji trenutno nisu baš u dobrim odnosima. Možda je to razlog zašto su ga udaljili, mada mu do sad to nije smetalo”, rekao je Simonović.

Na pitanje da li je odlaskom Popovića iz Vučićevog tima nestala i poslednja spona koja povezuje predsednika Srbije sa svojim crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem, Simonović je odgovorio da pomenutu dvojicu vezuje isključivo sličan, autoritarni način vladavine.

“Takvi tipovi vladara traže ovakve manipulatore da im budu na usluzi. Pronaći će oni nekog novog Bebu, ukoliko se njega odreknu. Međuti, Popović uvek osvane uz neku novu vlast, stoga ga je ne bih tako lako otpisivao. Dugo se bavim ovim poslom i pamtim dobro rad i delovanje Vladimira Bebe Popovića i osetio sam ga često i na svojoj koži. To je vrhunski majstor manipulacije”, smatra glavni i odgovorni urednik Nova.rs.

“Izabrali Večernje novosti za plasiranje afere, jer su tobože pouzdanije”

Na pitanje Nevene Madžarević kako gleda na to što je vlast izabrala da plasira informacije o navodnoj aferi sa računima Dragana Đilasa preko Večernjih novosti, a ne kroz svoja standardna glasila, Simonović da se taj list po svom konceptu ne razlikuje od ostalih prorežimskih tabloida.

“Mislim da ovakve priče plasiraju u Večernjim novostima, jer time žele da čitavoj priči daju veći značaj – tobože su pouzdaniji. Pretpostavljam da će i ubuduće Večernje novosti isturati napred sa pričama, spinovanjima i obračunima sa ljudima. Običan narod veruje u sve to što oni rade. Nažalost, to se neće promeniti dok su oni tako agresivini i dok su u većini”, ističe Simonović.

Pročitajte još...

“Sumnjam da se nešto dogodilo Cvijanu”

Direktor portala Nova.rs, upitan da prokomentariše slučaj smrti bivšeg poslanika SNS Vladimira Cvijana, je rekao da sumnja da mu se nešto dogodilo, te da je nemoguće da neko koje bio na važnim funkcijama, u oba režima, odjednom nestane.

“Nemoguće da neko ko je bio u vrhu stranke odjednom nestane i da navodno izvrši samoubistvo, a da niko u državi o tome nikoga nije obavestio, niti se pojavila bilo kakva informacija. U sve zvanične verzije sumnjam, mislim da neka nezavisna istraga mora da se pozabavi ovim slučajem. To se ne rešava poligrafom, makar se u njega zaklinjao predsednik”, poručuje Simonović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)