Simonović: Ministarstvo „kulture“? To je suludo, to je dno

Emisije 19. okt. 202008:42 > 11:34
Podeli:
Foto: Nova S printscreen

Veselin Simonović, glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs, komentarisao je dnevno-političke događaje u okviru segmenta "Prelistaj se" jutarnjeg programa televizije Nova S.

Srbija i posle četiri meseca nema vladu, a to je odraz samovolje jednog čoveka, koji i sastavlja vladu, i odlučuje ko će biti ministri i premijer – a to je Aleksandar Vučić, rekao je Simonović.

Pročitajte još:

„To je njegovo uobičajeno dizanje tenzija, on na taj način vlada svojom strankom i svojim podanicima“, rekao je urednik Nova.rs.

Vučić voli da svoje podanike muči i drži u neizvesnosti, a oni ga zbog toga odaniji i poslušniji. Što se tiče eventualnih iznenađenja u novom sastavu vlade, Simonović smatra da je to verovatno.

„Moguće da će te male stranke, od kojih su neke formirane tik pred izbore, dobiti neko mesto u vladi. One su i učestvovale na izborima zbog Vučića, spušten je cenzus zbog njih, ali nisu uspele da pređu ni taj cenzus. A s obzirom da su mu poslužile u kampanji, možda će ih častiti nekim ministarskim mestom, jer su i slavili sa njim – vidim ih kao deo te šire koalicije sa predsednikom“, rekao je Simonović.

Ukazao je da bi članovi SNS prihvatili sve što Vučić naredi, jer stranka ne postoji bez njega.

„Oni čekaju da jedan čovek kaže šta mogu, dokle smeju da idu, i to je pokazatelj kako on vlada strankom i Srbijom“, kaže Simonović.

Korona kriza

Što se tiče novih mera koje će vlast uvesti zbog koronavirusa, Simonović misli da će protesti i nezadovoljstvo građana biti uračunati.

Pročitajte još:

„Nisam siguran da će nam karantini i zatvaranje pomoći. To pokazuju iskustva iz drugih država, gde su bili najstroži karantini. U sadašnjem talasu, podaci su ipak manji nego kad smo imali potpuno zatvaranje. Nije sigurno da će te mere doprineti da se zaustavi korona“, rekao je.

Ako je Krizni štab saopštavao ono što je politička volja, a krio prave podatke o broju preminulih, onda više ne može da im se veruje, ističe Simonović.

„Koliko sam ja upoznat, oni su imali prave brojke, ali ih nisu saopštavali, to je po meni krivično delo, a ne propust ili greška u sistemu“, bio je jasan.

Besmislene su mu odluke da se do 23 časa može biti u lokalima, „kao da korona radi do 23“. Smatra da nije teško nositi masku i biti odgovoran, pa je pozvao građane da budu savesni.

Sramno saopštenje Ministarstva kulture

Simonović je komentarisao i saopštenje koje je izdalo Ministarstvo kulture nakon upada huligana na izložbu stripa, a koje je bilo upućeno Filipu Švarmu, uredniku nedeljnika „Vreme“.

„Neko Ministarstvo kulture koje se tako zove, da ovim rečnikom se obraća bilo kome, je suludo, to je dno“, kratko je komentarisao Simonović.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar