Šerbedžija u „Probudi se“: Fali mi Beograd

Emisije 28. dec. 202009:23 > 23:02
Podeli:

Moj novi album "Ne okreći se sine" je poruka prijateljstva i ljubavi. Pevam pesme nove i pesme stare, pesme moje i mojih prijatelja, a sve su to pesme o ljubavi, pune boli, čežnje, strepnje, nade, kao i čitav ovaj naš život. A život nije što i polje preći. To je i poruka ovima koji dolaze posle nas, da tu stazu koju je moja generacija prešla pređu na svoj način i zato ne okreći se sine i budi mi jači sine. Ovako je glumac Rade Šerbedžija najavio svoj novi album, a u razgovoru za Probudi se na Nova S rekao je da mu fale Beograd i sad već tradicionalni novogodišnji koncerti.

Glumac Rade Šerbedžija od početka epidemije korona virusa svojoj publici daruje video snimke u kojima govori, recituje, peva.

„To nam je jedina šansa da preživimo. Nismo mi prvi generacije i narodi koji se sukobljavaju sa ozbiljnim teškoćama života na ovom planetu. Bilo je kroz vekove i istoriju toliko strašnih stvari, kada je umiralo gotovo pola civilizacije na ovom kontinentu. Život je sam po sebi divan, božanstven, ali i opasan. Zato moramo biti mudri i hrabri, ja na svoj način. Nisam kukavica, ali želim da budem oprezan i solidaran sa situcaijom. Želim da slušam stručnjake, poštujem mere, ali isto tako ne smemo stati sa našom duhovnom snagom, energijom i moramo biti pametni i pokušavati nastaviti život kreativno, onoliko koliko možemo. Kad je počeo korona virus i kada smo bili u izolaciji onda je moja Leka kao moja privarna rediteljka predložila jedan projekat, a to su uprabo ovi video zapisi. Ona je znala da ja puno lepih pesama znam i rekla je da bi to bila super stvar da svojim gledaocima pošaljem poruku prijateljstva, mira, ono što znam i mogu. To je tačno, jer je masa ljudi širom celog sveta to počela slušati i postala ovisna o mojim porukama, a i mene je to motivisalo kao da snimam neki film“, kaže Šerbedžija u Probudi se na televiziji Nova S.

Jedno vreme je, kako kaže, prekinuo jer je napravio 46 video snimaka za manje od dva meseca.
„To je užasno mnogo i baš smo radili, a osim toga bio sam zauzet i sa nekim drugim stvarima ovde u Istri tako da ću sad opet napraviti jedan mali set mojih videa, ali ovog puta vezano za pesme koje sam objavio na ovom mom poslednjem albumu“, kaže Šerbedžija i dodaje da mu nedostaju novogodišnji koncerti u Beogradu.

„Fali mi to, ali eto poslao sam vam moje unuke koji su sada u poseti ocu u Beogradu, pa ih možete videti tamo negde oko Kalemegdana „, zaključio je Šerbedžija.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar