Predsednik Portugala i Vučić: „Jedan gospodin, drugi bruka“

Emisije 30. apr. 202108:34 > 11:1415 komentara
Podeli:
Foto printscreen NOVA S

"Ja imam dva predsednika države. Na jednog sam izrazito ponosan, jer se ponaša kao gospodin, dok se ovaj u Srbiji ponaša kao neka strina i cmizdri po televizijama", rekao je u emisiji "Probudi se" književnik Dejan Tiago Stanković.

Komentarišući navode da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na sastanku sa opozicijom obećao “otvaranje svojih medija za one koju su nasuprot vlastima”, Stanković je rekao da ne veruje da će se to zaista desiti.

Pročitajte još...

“Kad bi on imao praksu da ispunjava obećanje, sigurno bi mi ovo delovalo obećavajuće. Ja ne znam koje je to obećanje ispunio. Otvaranje medija bi direktno uticao na pad Vlade Srbije. Kad bi se promenili mediji, istog trenutka bi se promenila vlast, ali ja čisto sumnja da će on to da dopusti”, navodi on i zapitao se odakle šefu srpske države mediji, imajući u vidu da obavlja predsedničku funkciju.

Imajući u vidu da mnogo godina živi u Portugaliji, Stanković je uporedio tamošnjeg predsednika Marsela Rebela de Suzu i srpskom, Aleksandra Vučića. 

“Ja imam dva predsednika države. Na jednog sam izrazito ponosan zato što se ponaša kao gosodin čovek. Njega možete da sretnete u samoposluzi, na ulici. Ja sam sreo u nekoliko navrata i uvek smo se lepo ispričali. Seti se čoveka od ranije, pohvali mi knjigu. Na televiziji priča o knjigama, ne bavi se politikom, već je to prepustio izvršnoj vlasti. On se samo uključi kad se nešto veoma ružno dogodi u zemlji. S druge strane, mi imamo predsednika koji cmizdri i plače po televizijama, priča o sebi i svojim emocijama kao neka strina i bruka se”, napominje Stanković.

Komentarišući aferu sa podvođenjem devojčica u Jagodini i optužbe na račun Dragana Markovića Palme, Stanković je rekao da bi mu bilo veoma drago da prvi čovek tog grada završi u zatvoru.

„Iz stotinu razloga bi mi bilo drago. Ja mislim da je ovo previše i da je on svoje ‘odsvirao’, jer ne može baš da se ponaša kao kauboj i da to prođe bez kazne. Nije ovo kao kad neko krade pare ili deli pare, pa je to neukusno. Ovo je kad neko dira decu i tu narod ume da se naljuti. Nadam se da je i Dačić sa njim odsvirao. Dosta su obojica u politici i trebalo bi da idu u penziju“, zaključuje Stanković.

Komentari

Vaš komentar