Odbornici skupštine opštine Gadžin Han razrešili su dužnosti predsednicu skupštine opštine Mariju Cvetković. Upućeni kažu da je sve počelo otkrivanjem afere sa kamenolom Mandara, ipak u opštini ističu da to nije bio povod za njenu smenu. Podsetimo za aferu kamenolom javnost je čula od narodne poslanice iz Niša.

Reporterka jutarnjeg programa „Probudi se“ se jutros bavila ovom temom i zato je jutros bila u Gadžinom Hanu. Od 22 odbornika za razrešenje predsednice i njene bliske saradnice glasalo je njih 15, a navode da je Cvetković razrešena zato što nije dala određene rezultate koje je trebalo da postigne za dve i po godine.

Narodna poslanica Jelena Milošević pak podseća da je zapravo kamenolom bio tačka spoticanja koja je dovela do ovog razrešenja.

– Deluje da se spotakla o neki kamen, da li je to bio kamen iz kamenoloma ili je bilo nešto što mi ne znamo, definitivno je da je Marija Cvetković razrešena sa mesta predsednice Skupštine opštine Gadžin Han. Nije to u poslednje dve i po godine, podsetiću da je ona deo vlasti negde od 2011. godine, podsetiću da je čuvene smena vlasti 2019. godine desila upravo zahvaljujući njoj kada je ona naglo promenila dres i SPS-a prešla u SNS. Tako je SNS postala vlast ovde u opštini i deluje da joj se to dopalo, možda je pokušala ponovo mi to ne možemo da znamo, ali ono što je de fakto da je kamenolom zapravo pokazao široj javnosti koje zapravo Marija Cvetković i način na koji ona zamišlja opštinu i imovinu opštine a to je da je tretira kao svoju privatnu prćiju – rekla je Milošević koju je bivša predsednica opštine Gadžin Han tužila.

– Radujem se toj tužbi i apsolutno se neću pozvati na poslanički imunitet zbog toga što je govorim istinu i zbog toga što sam apsolutno sve što sam iznela u javnost potkrepila papirima odnoso dokumentima. Da li je to porodična firma ili nije utvrdiće sud, budući da sam sudu dostavila fotografije kamiona i sajta gde ne piše „Boban Cvetković“, već piše „braća Cvetković“, gde na sajtu firme stoji kontakt oba brata i devera i njenog supruga. Bilo je tu tužbi raznih i nebuloza – kaže Milošević i dodaje da je Cvetković tužila i lokalne medije samo zato što su prenosili njene izjave.

– Takođe po informacijama koje sam dobila tužila je i portal nova.rs, nije demantovala tekst, odnosno sadržinu teksta, jer kako da demantuje zapisnik Ministarstva energetike i rudarstva, ali njoj se nije dopao naslov. Tako da svi ćemo se mi kolektivno naći u Višem sudu u Beogradu, sigurna sam da ćemo taj spor dobiti zbog toga što su novinari podnosili ono što sam ja govorila i svi su imali uvid u dokumentaciju koja je objavljivana. To što je to njoj povredilo ugled ili čast i što joj je istina nanela duševneu bol, moram da kažem da je to isključivo njen problem i da će morati da živi sa tim – poručila je poslanica Milošević.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Građani u blatu do kolena: Aferi sa kamenolomom Mandara u Gadžinom Hanu kumovale lokalne vlasti