Kamenolom Mandara u opštini Gadžin Han i dalje je kamen spoticanja za stanovnike tog kraja. Nakon što je Direkciji za izgradnju zabranjeno da ga koristi i njime posipa seoske puteve, postavlja se pitanje na koji će način jedna od najnerazvijenijih opština uspeti da izađe u susret stanovnicima, kako ne bi hodali po blatu. Za to vreme pristižu novi, zvanični papiri koji ukazuju na umešanost lokalnih vlasti u celu priču koju je detaljnije istražila reporterka TV Nova, Ivana Marković.

Ni sneg koji je pao ne može da sakrije blato koje je na proleće trebao da zameni posip jer za bolje nema novca u Gadžinom Hanu. Više nema nade da će ono što imaju iko moći da koristi. Do tada se meštani snalaze sami.

„Sam sam pravio stazu pored betona da bih mogao da dođem do prodavnice. Kada kiša padne voda je do kolena, ne mogu da prođem nego idem kilometar okolo da bih došao do prodavnice koja je tu, blizu moje kuće“, žali se Zoran Zlatković iz sela Donje Dragovlje.

Do svog dvorišta ipak mogu da dođu meštani Ličja, sela koje ima 34 mahale. Putevi bez asfalta dobili su posip. na ove puteve, dok je smela, Direkcija je dovozila materijal sa kamenoloma Mandara.

Ceo prilog možete da pogledate u videu na početku teksta

BONUS VIDEO: Kamenolom Rakovac duže od dve godine eksploatiše bez dozvole