Gradsko veće Sremske Mitrovice donelo je odluku o povećanju cena grejanja za fizička lica 3,67 posto, dok je za poslovne prostore povećanje 10,6 odsto. I dok cene grejanja skaču, jedna humanitarna organizacija iz Novog Pazara ovih dana sprovodi akciju pod nazivom "Doniraj za drva, da nikom ne bude hladno".

Grupa građana „Grad za sve nas“ iz Sremske Mitrovice, skrenula je pažnju da je poskupljenje sprovedeno bez adekvatnog informisanja javnosti. Zato je u Sremskoj Mitrovici jutros bio Đorđe Mijailović, reporter jutanjeg programa „Probudi se“. On nam prenosi da ovo nije prvo poskupljenje ove godine.

Ovo je za prethodnih godinu dana treće poskupljenje grejanja u Sremskoj Mitrovici i grupa građana „Grad za sve nas“ skrenula je pažnju da se to radi na netransparentan način. Ova grupa ima čak 12 odbornika u Skupštini grada i tražili su da se ovajve odluke ipak sprovedu kroz to telo, kako bi građani mogli da znaju da ih ipak neko predstavlja i da sve to prođe kroz skuštinsku raspravu.

Aleksandra Popović iz grupe građana „Grad za sve nas“ pojasnila je za TV Nova kako je ova odluka lokalne vlasti prošla ispod rada javnosti.

Za građane koji su u teškoj materijalnoj situaciji, ovaj period godine donosi i brigu o tome da li će uspeti da obezbede ograv za zimu.

Kako bi im se barem malo olakšalo jedna humanitarna organizacija iz Novog Pazara ovih dana sprovodi akciju pod nazivom „Doniraj za drva, da nikom ne bude hladno“.

Katarina Radović, reporteka jutarnjeg programa „Probudi se“  pokušala je da sazna kako još ljudi dobre volje mogu pomoći i što je najbitnije kako se najugroženiji mogu prijaviti za tu pomoć.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Dvostruki toplotni udar u Mačvi: Grejanje u Šapcu skuplje za više od 30 odsto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar