Lider pokreta "Srbija centar - SRCE" Zdravko Ponoš je ocenio da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, organizovanjem skupa 26. maja u Beogradu pokušava da konsoliduje stranku i zadrži takozvane "meke glasače" SNS.

On je za televiziju Nova kazao da „vlast zaustavlja državu na taj dan“, te ocenio da je to neodgvorno.

„To je neodgovornost, zamislite režim koji parališe čitavu državu zbog podrške vlastodršcu“, kazao je Ponoš.

Ponoš je rekao i da „Vučić odavno rešava samo krize koje je sam izazvao“.

„Sada ima problem kako da reši realne krize kao što je protest poljoprivrednika, kojima obećava novac kao da je njegov, iako nema nijedno ovlašćenje za to, a svi osećamo posledice takvog vladanja“, rekao je Ponoš.

Smatra i da Vučić „pokušava sve“ kako bi splasnula energija narodnog bunta i da, kako je ukazao, „ne bi eskalirala do leta“.

„Tome služi i ovako sazvano (za sutra) skupštinsko zasedanje. Čak i ako se smeni „neki Gašić“ (ministar unutrašanjih poslova Bratislav Gašić), Gašića on ima koliko hoćete na lageru“,dodao je on.

Komentarišući najavu vanrednih izbora, on upozorio da je to “koska koja je bačena opoziciji i služi za odvlačenje pažnje“ kako bi se „skrenuo fokus sa onog što se dešava na ulici”.

“Uostalom, nije narod na ulici zato što traži izbore, nego zbog stanja u društvu”, konstatovao je Ponoš.

Predsednik pokreta Srbija centar – SRCE ocenio je danas da je „drušvo otrovano, a država urušena” i da ogovornost i za jedno i za drugo snosi Aleksandar Vučić.

“On kreira poruke kojima njegovi mediji truju društvo, a državu je urušio time što je preuzeo nadležnosti koje mu po Ustavu ne pripadaju. Društvo će ozdraviti kad glavni trovač ode. Država će se obnoviti kad Vučić odstupi od pozicija koje je okupirao, a koje mu ne pripadaju ili da ostavku na onu jednu preko koje je preuzeo sve ostale”, rekao je Ponoš za Novu.

On je ocenio da protest protiv nasilja u Srbiji nije „politički inžinjering opozicije“ i da mnogi ljudi koji su u Beogradu izašli na prošla dva protesta pre tri-četiri nedelje nisu ni sanjali da će to uraditi.

Ponoš smatra da će 19. maja na ulicama u Beogradu ponovo biti narod koji je sam izašao, a ne oni koji su dovedeni, kao i da je dobro što to ne organizuje opozicija.

On smatra da opozicija treba da bude deo tog narodnog protesta.

***

BONUS VIDEO – Kako se građani „pozivaju“ na Vučićev miting?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar