Pivljanin: Metalne šipke su zamenile rasprave u Srbiji

Emisije 17. apr. 202108:37 > 16:27
Podeli:
Foto printscreen NOVA S

"Postalo je opasno i rizično govoriti ono šta misliš i biti neistomišljenik sa onima čije je mišljenje neprikosnoveno. Ako budu otkriveni organizatori napada na kolegu Daška Milinovića, onda možemo reći da je ta priča završena do kraja", rekao je u emisiji "Probudi se", kolumnista portala Nova.rs, Ranko Pivljanin.

Govoreći o jučerašnjem napadu na novinara Daška Milinovića, Pivljanin je rekao da je problem što su metalne šipke postale zamenile raspravu u Srbiji, te sa na taj način šalje veoma opasna poruka.

Pročitajte još...

„Te metalne šipke su koincidirale sa odlukom Apelacionog suda da se povuče oslobađajuća presuda napadačima na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde, Borka Stefanovića. Poruka koja se šalje je grozna. Postalo je vrlo opasno i rizično govoriti ono što misliš i biti neistomišljenik sa onima čije je mišljenje neprikosnoveno. Ako bude rasvetljeno ko su organizatori i naručioci, onda bi ta priča bila završena do kraja. U slučaju Borka Stefanovića do toga nismo došli, jer su samo osuđeni neposredni izvršioci”, navodi Pivljanin, dodajući da je govor mržnje u Srbiji postao zakonomeran.

“Ovde se niko više ne smatra neistomišljenikom, već neprijateljem. To je postalo pogubno za javni govor i vidimo čime se to završava u praksi”, istakao je gost emisije “Probudi se”.

Govoreći o navodnon non-pejperu koji je premijer Slovenije, Janez Janša, uputio predstavnicima Evropske unije, a u kojem se traži novo prekrajanje granica na Balkanu, Pivljanin je rekao da prvi čovek slovenačke vlade nije taj koji je pokrenuo to pitanje.

“On može da priča šta hoće, ali očigledno je da postoji jedna igranka. Čim se na Balkanu započne priča o granicama i čim se ponude neke mape, do kojih se nikad nije dolazilo mirnim putem, to je podrazumevalo i sukobe. Plšaim se da bi sprovođenje u delo ovakve ideje eveoluiralo u neke sukobe. Mislim da bi taj non pejper trebalo da ostane u džepu, to bi bilo najbolje”, napominje Pivljanin.

Pročitajte još...

Govoreći o svojoj poslednjoj kolumni, objavljenoj na portalu Nova.rs, u kojoj se osvrnuo na činjenicu SPS poseduje veliki broj nekretnina, Pivljanin je rekao da je samo želeo da podseti na koji način je ta partija stekla ogromno bogatstvo.

„To je bila imovina države, Socijalistički savez radnog naroda i Savez komunista su bile partije bivše države i njihovo vlasništvo nije moglo automatski preći na Socijalističku partiju Srbije, koja je bila nova politička organizacija. Oni su odjednom postali sukcesori tih partija, sklanjajući njihovu ideologiju i zadržavajući njihove nekretnine“, rekao je gost televizije Nova S.

Pogledajte celo gostovanje:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar