Petrović i Vasić u „Među nama“ o dijalogu frilensera i Vlade

Emisije 07. apr. 202121:21
Podeli:
Tamara Petrović, Aleksandar Vasić, Među nama, Medju nama
Foto: NOVA S

Predstavnica Udruženja radnika na internetu Tamara Petrović i poreski savetnik Aleksandar Vasić diskutovali su danas u emisiji "Među nama" o problemu frilensera i države, kao aktuelnom protestu frilensera ispred Skupštine zbog predloga Vlade o naplati dugovanja.

„Protest počinje sutra u 11, tri noći ćemo biti ispred Skupštine. Trentutno se tamo postavlja oko 100 šatora u kojima ćemo spavati“, rekla je Tamara Petrović uoči početka protesta.

Kada je reč o pregovorima sa Vladom, ona kaže da su stopirani u februaru i nastavljeni su tek prošle nedelje.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Od februara do sada se nije uopšte razgovaralo i to je najveći problem. Mi smo dobili poziv da dođemo na sastanak, tamo nam je predočen novi predlog. U njemu je Vlada pomenula da će doneti novi zakon o fleksibilnim oblicima rada u januaru naredne godine“, istakla je Petrović.

Frilenseri traže da im se otpiše dosadašnji dug i zakonom reguliše njihov rad.

Poreski savetnik Vasić smatra da je učinjen veliki ustupak frilenserima od strane države.

„Daleko je od onoga što su frilenseri tražili, ali ima ustupka, što je napredak od onoga kako je počelo“, kazao je Vasić.

Frilenseri nisu jedini koji moraju da plate zdravstveno osiguranje, iako ga ne koriste, naveo je Vasić. On dodaje da je to problem na nivou cele države, ne samo jedne grupe.

Protest frilensera ispred Skupštine počeo je večeras, kada su oni blokirali ulicu šatorima i najavili da će tu ostati do subote. 

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar