Pantelić: Nije moguće da Abazović bude premijer

Emisije 08. apr. 202109:16 > 13:43
Podeli:
Foto:Nova S

Novinar Željko Pantelić prokomentarisao je političku situaciju u Crnoj Gori, nakon krize oko potencijalne smene ministra Leposavića i napomenuo da nije moguće da u ovom trenutku promene u idu u tom smeru da premijer bude Dritan Abazović.

Pantelić je naglasio da to nije mogući scenario, barem u ovom trenutku kada je većina uspostavljena na ovakav način.

„Mislim da je Krivokapić mnogo sigurniji na svojoj poziciji nego što se misli i da je Vlada toliko slaba da ne može ni da padne. Ne verujem da će se dogoditi nešto što će dovesti do pada Vlade. Oni za mesec dana imaju izbore u Herceg Novom, pa je ova atmosfera i zato podgrejanija, pogotovo jer je ovaj grad godinama bio bastion odbrane od Đukanovića“, rekao je Pantelić u uključenju iz Rima i dodao da su Demokrate Alekse Bečića vrlo blizu Demokratskom frontu u ovom gradu.

Na pitanje da prokomentariše aktuelnu priču oko eventualnog kandidovanja Borisa Tadića, Pantelić je bio jasan.

„On je bio naš najbolji predsednik u poslednjih ne znam koliko godina, nema sumnje da je bio najbolji, ali on snosi i najveću odgovornost. On je imao istorijski zadatak da uvede Srbiju u Evropsku uniju, što nije uradio, delom i zbog toga što je imao loše saradnike o čemu je i on sam govorio. On nije smeo da uhapsi ranije Karadžića i Mladića, a danas to zaboravljamo“, nastavio je Pantelić i dodao da je posle svega pitanje da li ćemo ikada ući u EU.

Pantelić smatra da opozicija greši što toliko govori o predsedničkim izborima jer time učestvuje u kršenju ustava.

„Funkcija predsednika Srbije je nebitna i davati značaj toj funkciji posredno pomaže i Vučiću da krši ustav, što je radio i Tadić. Ja da sam na čelu nekog medija u Srbiji, stavio bih na naslovnu stranu svakog dana koja su ovlašćenja predsednika i tako neprestano podsećao. Potrebno je da se promeni izborni sistem, odnosno da se pređe sa proporcionalnog na većinski izbori sistem“, naglasio je novinar.

Pantelić se osvrnuo i na sukob predsednika Aleksandra Vučića i ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

„To vam je kao da poredite 100 i 1. Nebojša Stefanović jednostavno nema nikakvu težinu u političkom životu Srbije. Kad bi stranka imala neku težinu, ne bi Vučić stalno isturao sebe. Na poslednjim izborima nigde nije bilo SNS, bilo je samo inicijala AV. Sa takvim saradnicima vi pokazujete da niko ne može da vas ugrozi, šta oni vrede bez Vučića“, zaključio je Pantelić.