Bojan Pajtic Medju nama
Bojan Pajtić: Foto: Nova S

Bivši predsednik Demokratske stranke i profesor na Pravnom fakultetu u Novom Sadu Bojan Pajtić rekao je da je centralno pitanje kako je moguće da predsednik Vučić komunicirao sa 26 lica koja su lica pod operativnom obradom od strane nadležnih organa.

Komentarišući aferu prisluškivanje, u kojoj je centralna figura predsednik Aleksandar Vučić, Pajtić je u emisiji „Među nama“ upitao kako je moguće da se predsednik Srbije čuje sa 26 potencijalnih kriminalaca.

„Vulin je u jednom trenutku rekao da je Vučić prisluškivan zajedno sa njegovom porodicom, zbog toga što su bili u komunikaciji sa 26 lica koji su bili predmet telefonske obrade. To nisam rekao ja, nego Vulin kao ministar unutrašnjih poslova. Kako je moguće da predsednik stupa u kontakt sa 26 kriminalaca, to je pitanje svih pitanja. To je preveliki broj da bi predsednik sebi dozvolio da bude u nekoj vrsti komunikacije sa njima“, rekao je Pajtić i podvukao da je reč o licima koja su počinila neko krivično delo.

„U principu, nije moguće prisluškivanje bez zahteva i odluke Suda. Ukoliko je neko prisluškivao bez odluke suda, to je protivzakonito i to nije sporno. Ali sa druge strane postavlja se pitanje da li bi bio skandal da predsednik države nije prisluškivan, a da je komunicirao sa 26 lica koja su pod operativnom obradom. On na ovaj način disciplinuje sve funkcionere“, rekao je Pajtić.

Bivši predsednik DS kazao je da je nejasno kako niko iz BIA nije alarmirao predsednika da nije primereno da se čuje sa ovih 26 lica.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar