Nova ispred Skupštine: Buđenje jednog frilensera

Podeli:
Frilenser

Frilenseri su u šatorima proveli još jednu noć ispred Skupštine Srbije i nameravaju da se danas pridruže "Ekološkom ustanku", protestu koji se na istoj lokaciji organizuje kako bi se ukazalo na sve probleme u vezi sa očuvanjem životne sredine.

Frilenseri su od srede počeli svoje kampovanje ispred parlamenta. Nakon protesta koji je održan u sredu ostali su u šatorima i danas će se pridružiti Ekološkom ustanku, na kojem se očekuju aktivisti iz svih krajeva Srbije i regiona.

Jedan od frilnesera, koji se predstavio kao Bata, rekao je za jutarnji program televizije Nova S „Probudi se“ da su reakcije nakon protesta bile uglavnom jako pozitivne i da su građani prilazili da im pruže podršku.

„Od početka protesta, pa do sada nisam čuo bilo kakvu reakciju nadležnih“,  rekao je reporterki tek probuđeni Bata.

On kaže da bi protest frilensera trebalo da bude okončan zajedno sa krajem Ekološkog ustanka danas oko 15 časova. Ipak, ne isključuje mogućnost novog okupljanja.

„Ako ne urodi plodom, ne bi me čudilo da sve ponovimo, možda i na duže staze“, poručuje Bata.

Podsetimo, radnici na internetu od utorka kampuju ispred doma Narodne skupštine, gde su došli kako bi sačekali njihov protest koji je bio u sredu.

Protest frilensera ispred Skupštine
Protest frilensera ispred Skupštine Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Protest u sredu započeo je ispred Skupštine, da bi bio nastavljen šetnjom do Slavije, preko Vlade Republike Srbije. Oko 1.200 učesnika zahtevalo je da država ispuni njihove zahteve, te poručili da će istrajati u svojoj borbi.

“Već smo nešto postigli. Premijerka Ana Brnabić je prošla i rekla da je spremna da razgovara. Očigledno je da ovakva okupljanja imaju efekta i da Vlada zna da je predlog koji su dali upitan”, rekao je za Nova. rs Miran Pogačar.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar