Selo Šarbanovac se nalazi na pola puta od Zaječara do Bora. Meštani tog sela su kontaktirali redakciju jutarnjeg programa "Probudi se" kako bi ukazali na probleme sa kojima se susreću zbog velikog broja pasa lutalica.

Psi su kako tvrde meštani smešteni u dvorištu jednog domaćinstva u blizini škole a da pritom dvorište nije adekvatno ograđeno. Upravo tamo je jutros bila naša reporterka Katarina Golubović i pokušala je da sazna odakle se više desetina pasa našlo u jednom domaćinstvu.

Njen sagovornik Predrag Krinić iz Šarbanovca je pokušao da objasni otkud su se svi ovi psi našli u komšijskom dvorištu.

– Postoji priča da su to psi grada Bora, koji su čipovani, međutim oni su ovde već nekoliko godina. Pokušavao sam da to rešim sa komšijom da ih on lepo ogradi ali on to ne želi, psi mi prave štetu, dave mi kokoške, ćurke, napadaju mene, po dvorištu ne mogu da idem bez štapa. Obraćao sam se svim službama komunalne inspekcije, veterinarske inspekcije, gradu Boru, niko nije našao za shodno da dođe pa sam moram da se obratim televiziji – kaže Krinić i dodaje da je uplašena zato što ima malu unuku a i osnovna škola je u neposrednoj blizini.

Tokom samog uključenja u jutarni program „Probudi se“ u jednom trenutku se pojavio i komšija koji navodno čuva ove pse i nastala je prava komšijska svađa preko žičane ograde uživo u programu.

Detalje pogledajte u prilogu na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Tamaru iz Bora su umalo obogaljila dva staforda: Kako i da li regovati protive nesavesnih vlasnika pasa?

Komentari

Svi komentari (0)