Sutra se navršava pet godina od kako je Oliver Ivanović, lider građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", ubijen sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, a ni izvršioci, ni nalogodavci njegovog ubistva nisu osuđeni.

U Kosovskoj Mitrovici sutra će biti održana dva pomena Ivanoviću, oba na mestu na kom je ubijen, a godišnjica će biti obečežena i u Beogradu, na Novom groblju, gde je Ivanović sahranjen.

PROČITAJTE JOŠ

„To je praksa koja se pojavljuje poslednje, mislim čak dve godine. Radi se o tome da se u jutarnjim satima, u 8.15, tačno u vreme samog ubistva, sledbenici i prijatelji Oliverovi koji su ostali dosledni tom ideološkom stavu koji je on promovisao i sprovodio dole u Mitrovici, oni su zadržali i ostali dosledni tome. Oni će biti tu u 8.15. Kasnije se već izrodila ta praksa da jedan, preostali deo, koji se na neki način odrekao Olivera i njegovog aktivizma, oni su verovatno iz potrebe da i oni obeleže taj datum, odredili termin u 10 sati ako se ne varam, i u to vreme se oni pojavljuju na mestu zločina“, rekao je Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera u emisiji „Pokreni se“ na TV Nova S.

Celo gostovanje pogledajte u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO Vučić komentarisao hapšenja osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar