Milošević: Ako se opozicija oslanja na EU, neće dobro proći

Emisije 05. maj. 202108:19 > 11:19
Podeli:
Foto: Printscreen; Aleksandar Milošević

Aleksandar Milošević, novinar lista "Danas", rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da se nešto može učiniti samo kroz institucije, ali samo ako one postoje i ako rade. On je naveo da ako su te institucije usmerene na to da diskriminišu i ako izbori nisu podešeni tako da budu jednako igralište za sve, pitanje je šta se može učiniti.

„Prvo morate da imate jednake uslove da se predstavite biračima, pa onda možete da kažete idemo kroz izbore. Drugo je pitanje šta možete da uradite van institucija, kakve je efekte dao bojkot i da li bi sada na sledećim izborima opozicija mogla sebi da dozvoli da ponovo, ma kakvi da su to izbori, da opet ne učestvuje, pa da li će se na taj način potpuno marginalizovati. Na kraju je to njihova politička odluka“, rekao je Milošević.

On je izjavio da sama činjenica da nam je potreba EP, kao treći arbitar van Srbije, da posreduje izneđu vlasti i opozicije govori o tome kakvo je naše političko stanje.

„Sama ta činjenica da se oni uključuju u to kao neka vrsta medijatora je jedan barometar poraznosti u kojoj se mi nalazimo. Mislim da neće biti nikakvog dogovora. To je čitavo jedno fingiranje dogovora“, naveo je novinar „Danasa“.

On je rekao da EU ima stabilnost u regionu sa aktuelnom vlašću i da se čitav taj segment oko Kosova, koji zanima Brisel, odvija u smeru koji njima odgovora.

„Oni tu ništa ne bi dirali dok se to ne reši“, izjavio je Milošević.

On je naveo da ukoliko se opozicija oslanja na EU ili bilo koji strani faktor, da im omogući fer igru, tu neće dobro proći.

„Na kraju krajeva, mi moramo da budemo odrasla, a ne maloletna država, i oni moraju da budu odrasli, a ne maloletni političari. Mormao se sami izboriti, i mi građani i političari, za tu neku demokratiju u Srbiji. Niko nam je neće doneti spolja“, rekao je Milošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar