Foto: Newsmax Adria

Političke stranke, same po sebi, kada sa druge strane imaju autokratski režim ne mogu da izdrže tu rafalnu paljbu i neophodno je da se napravi jedan široki front intelektualaca ne bi li se došlo do promene, rekao je advokat Božo Prelević, dodajući da je problem u tome što vi ne možete da pregovarate sa ovom vlašću tako što imate sedam platformi i 50 pregovarača.

Nema vremena da se odlaže dogovor opozicije o jednoj platformi i dva pregovarača – to je stav članova Skupštine slobodne Srbije koji su apelovali na sve iskrene opozicione stranke, pokrete i građane da u pregovore, pod okriljem evropskog parlamenta, stanu iza jedne platforme kako bi se izborili za prava građana i izgradnju evropske Srbije.

„Ako stvarno hoćemo da pobedimo ovu vlast, da građanima donesemo neku bolju Srbiju i neke kredibilne ljude na političkoj sceni moramo da se okupimo“, rekao je Prelević, jedan od potpisnika apela Skupštine slobodne Srbije, gostujući u „Pregledu dana“.

On je istakao da je Skupština slobodne Srbije uputila taj apel jer se sada odjednom pojavljuje više strategija i više platformi za razgovore.

„Problem je u tome što vi ne možete da pregovarate sa ovom vlašću tako što imate sedam platformi i 50 pregovarača. Videli smo na šta je to ličilo 2019., to je bila simulacija, potpuno neozbiljno, ti pregovori su propali, a opozicija se na kraju pocepala“, podsetio je Prelević.

Oni što su mislili da treba da izađu, dodao je on, danas misle da je to bila greška, ali oni i danas hoće da nameću šta bi trebalo i šta bi bilo najpametnije da se uradi.

Govoreći o budućim pregovaračima, kaže da Skupština slobodne Srbije nema ideju ko bi to mogao biti, ali smatraju da to treba da budu najsposobniji i najpametniji.

„Mi mislimo da ima tu iskusnih koji znaju kako se pregovara, iza njih treba da stoje čitavi timovi, tu smo svakako računali na bivšu predsednicu Vrhovnog suda Vidu Škero, na Vesnu Rakić Vodinelić, na mnoge ljude koji su u strankama veliki  znalci, stručno najbolji“, rekoa je Prelević.

Upitan šta će biti ako opozicija ne stane iza jedne platforme,  Prelević je istakao da su oni pozvali sve, „a oni koji ne stanu  očigledno imaju ideju da pomognu Vučiću“.

Dodaje da suštinski nema razlike između platformi, već da je samo pitanje volje da li hoćete jedinstveno da idete ili ne.

Pogledajte celo gostovanje Bože Prelevića u emisiji „Pregledu dana“:

Komentari

Svi komentari (0)