Foto: Nova S

Od ponoći do ponoći, između 5. i 7. decembra u trajanju od 24 sata televizije Nova S i N1 obustavile su emitovanje programa. Tokom celog dana, na crnoj pozadini bilo je ispisano: Mrak u Srbiji bez slobodnih medija.

Reporterka: Irena Štikovac

Nakon 24-ročasovne obustave programa, televizije N1 i Nova S ponovo emituju redovan program. Crni ekrani sa natpisom „Mrak u Srbiji bez slobodnih medija“ imali su jasnu poruku:

„Ovako radikalan potez posledica je aktivnosti Regulatornog tela za elektronske medije Republike Srbije (REM) koje odbija da postupi u skladu sa svojim zakonskim obavezama i donese odluku o petoj nacionalnoj dozvoli, iako su svi rokovi istekli.

„Potez koji smo povukli poziv je institucijama da se osveste i poziv građanima da nam pomognu u onome što je važno za slobodu informisanja. Preduzećemo sve zakonima propisane korake da ostvarimo pravo da nas vide svi građani Srbije. Dan bez slobodnih medija znači da su gledaoci prepušteni programima koji obiluju nasiljem, vređaju dostojanstvo ljudi i, najgore od svega, sprovode propagandu umesto informisanja građana što im je zakonom propisana obaveza“, saopštila je Nova S.

Gledaoci Nove S i N1 pokazali su razumevanje za protest na koji su naše kuće bile prinuđene.

Opširnije u prilogu emisije „Među nama“:

Komentari

Svi komentari (0)