Ješić: Sukob Vučić-Stefanović izgledao kao mafijaški obračun

Emisije 02. jun. 202121:41 > 21:47
Podeli:
medju nama
Goran Ješić Foto: Nova S

“Sukob između Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića je više izgledao kao mafijaški obračun, nego institucionalne vrednosti koje jedno demokratsko društvo mora da ima”, rekao je u emisiji “Među nama”, bivši potredsednik Demokratske stranke, Goran Ješić.

Pročitajte još...

“Mi u proteklih devet godina, od kako je SNS na vlasti, nemamo institucije sistema. Afera ‘Prisluškivanje’ nije privatna stvar predsednika države i jednog od najvažnijih ministara, već je reč o državnom pitanju. Ovde je prvi put došlo do sukoba unutar tog tkiva koji se naziva Srpska napredna stranka, ali kao i za mnoge druge afere, tako i ovde izostaje epilog”, objašnjava on.

Prema njegovim rečima, sukob između Vučića i Stefanovića više je ličio na mafijaški obračun.

“Oni nisu Aleksandar Vučić i Nebojša iz Beograda Stefanović, već ministar vojni i predsednik Republike Srbije. Takve stvari ne mogu da ostanu u privatnom kontekstu nečega što se zove SNS. Stefanović je dobio prostor u medijima nakon svega i isključivo kritikuje opozicione lidere. Čovek se nije oglašavao povodom tih pitanja godinama, a sad je odjednom postao vrlo aktivan. Očigledno je čitava stvar zataškana. Negde iz kuloara znamo zašto je došlo do sukoba između njih, znamo snagu, s jedne strane, čoveka koji je bio blizak i koji ima informacije. Znamo priču oko Belivuka, oko trgovine oružjem. Svi su oni umešani u to i prosto je teško odreći se takvog čoveka u jednom trenutku, jer taj sistem ne počiva na ideološkim vrednostima, već na interesu”, istakao Ješić.

O čemu još govorio gost emisije “Među nama”, pogledajte u video prilogu.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar