Stojanović: Vučić je shvatio da ne sme da smeni Stefanovića

Emisije 30. maj. 202112:05 > 12:1321 komentara
Podeli:
Foto: Printscreen; Boban Stojanović

Politikolog Boban Stojanović rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da je jučerašnja ostavka Nebojše Stefanovića na stranačku funkciju predsednika beogradskog odbora SNS očekivana. On je naveo da mu deluje da Aleksandar Vučić ne sme da ga smeni sa funkcija, preko kojih kontroliše sve službe bezbednosti.

Stojanović je izjavio da se cela poenta priče oko Nebojše Stefanovića mogla nazirati još od najave ujedinjenja sa SPAS-om.

„Nakon toga ono izjašnjavanje odbora, gde se prvo od njega tražilo da napusti stranačke funkcije, određeni narodni poslanici, vrlo uticajni, su upravo govorili o gradu Beogradu i njihovom gradskom odboru, a onda su opštinski odbori po Srbiji krenuli da zahtevaju i njegovu smenu sa državnih funkcija i to zbog ugrožavanja bezbednosti predsednika Republike i nacionalne bezbednosti. I to je trajalo dan – dva i odjednom je prestalo“, naveo je Stojanović.

On je rekao da je onda glavna osoba shvatila da ne sme Nebojšu Stefanovića da smeni sa državnih funkcija.

„A kako posle objasniti javnosti, pa i samom svom članstvu, da vam i dalje ostaje ministar čovek koji je ugrožavao nacionalnu bezbednost, koji je i dalje sekretar Saveta za nacioanlnu bezbednost, a koga imenuje i razrešava direktno predsednik Republike… I automatski on je šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Tako da danas osoba, koja je podnela ostavku na mesto gradskog odbora, a koju je stranka optužila za ozbiljne stvari, je čovek koji kontroliše sve službe bezbednosti, u svom ministarstvu ima i VBA i VOA, dve obaveštajne agencije. Deluje mi da sa tih pozicija Aleksandar Vučić ne sme da ga smeni“, rekao je Stojanović.

Opširnije pogledajte u videu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar